Tagliatelle van courgette alla carbonara - Sublimix Tagliatelle van courgette alla carbonara - Sublimix

Tagliatelle van courgette alla carbonara

Spaghetti Carbonara kan heerlijk smaken maar kan ook zwaar op je maag liggen. Deze versie met de tagliatelle van courgette is veel lichter verteerbaar en als je het mij vraagt zeker even lekker.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 4 kleine courgetten
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 1 bakje champignons
  • rundsbouillon
  • cuissana
  • 150 ml. room
  • nootmuskaat
  • witte peper
  • 150 gr fijngemalen parmezaanse kaas
  • 1 eigeel

 

Aan de slag!

  • Was de courgetten en maak er tagliatelle van met een spiraalsnijder. Zet even aan de kant.
  • Bak de spekblokjes zonder vetstof krokant. Giet het vet dat uit de spekblokjes gekomen is weg.
  • Bak de champignons in een antikleefpan in cuissana. Ik roerbak ze op een hoog vuur. Op een gegeven moment geven de champignons hun vocht af, blijf bakken tot al het vocht weg is , blijf dan nog doorbakken tot ze goudbruin gebakken zijn. Op deze manier krijgen de champignons enorm veel smaak. Bestrooi ze met een afgestreken eetlepel rundsbouillon.
  • Voeg de spekblokjes bij de champignons, overgiet met de room en breng aan de kook.
  • Kruid met nootmuskaat en witte peper. Zet het vuur af zodat de saus stopt met koken en roer de parmezaanse kaas erdoor en het eigeel.
  • Stoof de courgetten in de wokpan tot ze beetgaar zijn. Er komt veel vocht uit de courgetten, leg ze in een vergiet zodat ze goed kunnen uitlekken.
  • Dresseer de pasta op een bord, giet er wat saus over en bestrooi met platte peterselie.
  • SMAKELIJK!

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2022