- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Stoofpotje van kip, aubergine en zongedroogde tomaten
Wat heb je nodig voor Stoofpotje van kip, aubergine en zongedroogde tomaten:
- 1 kg kippendijfilets (in stukken gesneden)
- saffloerolie
- wokkruiden
- 3 sjalotten (grof gesneden)
- 2 tenen look (versnipperd)
- 3 aubergines (in grote dobbelstenen)
- 200 g zongedroogde tomaatjes (op olie)
- 40 g pijnboompitten
- 30 g Parmezaanse kaas
- 1 cookmate kippenbouillon
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 1 kl chilivlokken
- 700 g passata
- 100 g zwarte olijven
- 100 ml room
- 1 cookmate bolognesemix
- basilicum voor de afwerking
Aan de slag!
- Zet een stoofpot op het vuur met een scheut saffloerolie en bak de kip aan in de hete olie. Misschien doe je dit best in twee keer afhankelijk van de grootte van de pot. Kruid de kip met wokkruiden.
Zet een stoofpot op het vuur met een scheut saffloerolie en bak de kip aan in de hete olie. Misschien doe je dit best in twee keer afhankelijk van de grootte van de pot. Kruid de kip met wokkruiden. - Haal de kip uit de pot en zet deze opzij.
- Doe in dezelfde stoofpot de sjalotten, look en aubergine. Voeg indien nodig nog een extra scheutje olie toe. Stoof de groenten aan op een iets zachter vuurtje. Kruid met kippenbouillon, chilivlokken en gerookte paprika.
- Mix de zongedroogde tomaten, pijnboompitten en Parmezaan tot een pesto. Doe dit het makkelijkst in een cutter. Doe de pesto bij de groentjes en voeg ook de kip, passata, olijven en room toe. Vul de passatafles terug met water en giet dit bij de rest. Zet alles goed onder elkaar en laat een uurtje zachtjes sudderen. Voeg daarna de bolognesemix toe en laat nog 5 minuutjes meepruttelen.
- Serveer met rijst, pasta of aardappelen en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023