- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Stoofpotje van kalkoen met savooistamppot – recepten eindejaarsmenu
Stoofpotje van kalkoen met savooistamppot. Een feestelijk én gezond hoofdgerecht voor jouw eindejaarsmenu!
Ingrediënten voor dit stoofpotje van kalkoen met savooistamppot:
- 1 kg kalkoenstoofvlees
- 2 selderstengels
- 1 ui
- 2 wortelen
- 250g kastanjechampignons
- Bouquet garni (tijm, laurier, peterseliestengel)
- 20cl droge, witte wijn
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 kleine savooi
- Sublimix lichte braadsaus
- Sublimix rundsbouillon
- Sublimix saffloerolie
- Sublimix wokkruiden
- Peper
- 1 klontje boter
- 10cl melk
- Nootmuskaat
- 1 ei
Bereiding
- Braad het kalkoenstoofvlees aan in een brede kookpot met wat saffloerolie en kruid af met de wokkruiden. Haal het vlees uit de pot en déglaceer met de wijn. Herhaal dit tot al het stoofvlees gebakken is. Bewaar ook het kookvocht bij het vlees.
- Snijd de ui, wortel en selder in blokjes en stoof aan in wat saffloerolie. Voeg ook de in plakjes gesneden champignons toe.
- Voeg het vlees en de jus toe. Voeg eventueel nog wat extra water toe, tot het vlees bijna onder staat. Voeg nu ook de bouquet garni toe. Laat alles gedurende minimum 1 uur zachtjes pruttelen.
- Bind de saus met de Sublimix Lichte braadsaus: roer enkele lepels onder de saus en laat inkoken tot de saus dik genoeg is.
- Kook of stoom de aardappelen. Stoof of stoom ook de savooi.
- Maak de puree: doe alles in een grote kom, voeg de melk, ei, boter, nootmuskaat, peper en +/-2 koffielepels rundsbouillon toe, en stamp alles tot een stamppot.
- Maak een mooi bordje van de stamppot en het stoofpotje van kalkoen. Of serveer ze apart!
- Eet smakelijk!
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023