gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Spruitjesstoemp met varkenshaas en jagersaus

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

  • Doe een beetje saffloerolie en grillmix in een bord en draai hier het varkenshaasje in rond. Laat het vlees een uurtje marineren.
  • Kook ondertussen de aardappelen zacht en laat ze uitdampen.
  • Kuis de spruitjes en kook ze beetgaar in water met een schepje groentebouillon.
  • Bak de spekblokjes en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  • Versnipper de uien en stoof ze zacht in een flinke klont boter. Voeg nu de spruitjes toe alsook de aardappelen en een scheut melk. Plet tot een niet al te fijne stoemp. Er mogen nog stukjes inzitten. Kruid met groentebouillon, rundsbouillon, nootmuskaat en peper. Roer de eidooier onder de stoemp samen met de spekblokjes.
  • Bak het varkenshaasje aan en laat, afhankelijk van de grootte, even verder garen in een oven van 170°. Zorg dat het vlees nog rosé is.
  • Bak in de pan waar je het vlees in gebakken hebt de champignons en kruid ze met peper en zout.
  • Meng 250 ml water met 2 cookmates jagersaus en giet dit mengsel bij de champignons. Laat even koken tot de saus mooi gebonden is.
  • Laat het vlees even rusten en serveer het met de stoemp en jagersaus.
Spruitjesstoemp met varkenshaas en jagersaus

Dit heb je hiervoor nodig

Saffloerolie 750ml

 8,00

Groentebouillon

 1,50 75,00

Rundsbouillon

 1,50 76,50

Grillmix

 6,00

Jagersaus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100