gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Sporten bij warm weer: waar moet je op letten?

Is sporten bij warm weer wel een goed idee? Erkend sportdiëtiste Marianne van groepspraktijk Nadia Brans geeft tekst en uitleg.

Wat gebeurt er met je lichaam als je gaat sporten bij warm weer?

Wanneer je beweegt, dan stijgt ook je lichaamstemperatuur. Door te zweten probeert je lichaam ‘m weer te doen dalen. Maar bij een hoge temperatuur en luchtvochtigheid verdampt zweet veel moeilijker, waardoor je lichaam de warmte minder goed kan afvoeren en dus minder snel afkoelt.

 

Het gevolg? Je gaat feller zweten, waardoor je hart sneller moet pompen en je ook meer vocht en zout verliest. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, dan kan je lichaam uitdrogen of overhit raken. En dat kan dan weer leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, hartritmestoornissen, hittekrampen in je spieren en misselijkheid. Of in het ergste geval: een hitteberoerte.Wanneer de lente en de zomer aanbreken, schieten ook de temperaturen weer de hoogte in. Voor heel wat mensen het startsignaal om meer naar buiten te trekken en aan hun conditie te werken. Maar wat als de thermometer steeds hogere toppen scheert? Is die fietstocht of dat eindje joggen dan nog wel een goed idee? Erkend sportdiëtiste Marianne van groepspraktijk Nadia Brans vertelt waar je op moet letten.

Sporten in warmere temperaturen: enkele aandachtspunten

Zover hoeft het gelukkig niet te komen. Bewegen in warm weer kan prima, mits een aantal voorzorgsmaatregelen.

Sporten bij warm weer: waar moet je op letten?
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100