gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Sport en voeding: 7 ingrediënten om voor en na het sporten te eten

Sport en voeding zijn twee handen op één buik. Deze dingen zet je best op je sportmenu.

1. Broccoli

Dat broccoli een echte krachtpatser is, is geen geheim. Broccoli bevat namelijk heel wat belangrijke stoffen die je lichaam vooruit helpen en je sportprestaties een boost geven. De groente ondersteunt spierherstel, gaat ontstekingen tegen en boost het immuunsysteem. Bovendien verlies je tijdens het sporten heel wat ijzer, en die voorraad vult broccoli weer helemaal aan.

Ontdek hier onze recepten met broccoli

2. Kip- en kalkoenfilet

Zowel kip als kalkoen zitten boordevol eiwitten. En die zijn dan weer onmisbaar voor je spieren. Wanneer je sport, belast je immers volop je spiervezels. Eiwitten helpen in dat geval om spieren op te bouwen en de uitgeputte spieren weer te herstellen. Bye bye spierpijn!

Ontdek hier onze recepten met kip

3. Zalm

Ook zalm is rijk aan eiwitten die je spieren ondersteunen. Maar daarnaast bevat zalm ook een grote hoeveelheid Omega-3. Dat zijn vetten die goed zijn voor bloeddruk, hart en bloedvaten. Ze verhogen de zuurstoftoevoer naar de hartspier en verlagen de kans op cardiovasculaire aandoeningen, wat extra van belang is bij fysieke inspanningen. Bovendien gaat omega-3 ook ontstekingen tegen.

Ontdek hier onze recepten met zalm

4. Boerenkool

Boerenkool is de kampioen van de gezonde wintergroenten. Waarom? Omdat het een rijke bron is van voedingsstoffen zoals vezels, vitamines, kalium, ijzer en antioxidanten. En die zijn op hun beurt dan weer de koning van een gezonde levensstijl. Last van een dipje? Dan geeft boerenkool je energieniveau weer een flinke boost. En bevordert het op die manier je sportprestaties.

Ontdek hier onze recepten met boerenkool

 

5. Zoete aardappel

Zoete aardappel levert meer energie dan de gewone variant. In zoete aardappelen zitten namelijk complexe koolhydraten met een lage glycemische index, waardoor suikers langzamer in energie worden omgezet. Het resultaat? Duurzame in plaats van snelle energie, waardoor je dipjes vermijdt.  Bovendien bevat zoete aardappel ook koper en vitamine C, die allebei je spierweefsel ondersteunen na het sporten.

Ontdek hier onze recepten met zoete aardappel

6. Bruine rijst

Dat bruine rijst gezonder is dan witte, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Bruine rijst heeft een hogere voedingswaarde, zit boordevol vitamine B en is rijk aan ijzer. En dat doet dan weer wonderen voor je energieniveau. Bovendien verteert het langzaam, waardoor je makkelijker je eetlust onder controle houdt.

7. Havermout

Havermout is zowel voor als na je sportsessie het perfecte ingrediënt om sport en voeding te combineren. Nood aan energie voor je training? Eet dan ervoor een beetje havermout– idealiter één of twee uur op voorhand. Havermout bevat complexe koolhydraten die je lichaam langzaam verteert en je energielevel dus langer op peil houden. Maar ook na je inspanningen is havermout ideaal. Het vult je reserves weer aan met gezonde vitaminen, mineralen en vezels. En de eiwitten zorgen voor herstel en opbouw van je spieren.

Ben je nog op zoek naar gezonde producten of gerechten om sport en voeding op de juiste manier te combineren? Neem dan eens een kijkje op onze Sublimix webshop of op onze receptenpagina. Smakelijk!Ben jij 2020 ingedoken met het voornemen om meer te sporten? Dan gaat die gezonde levensstijl hand in hand met de juiste voeding. Het zou immers zonde zijn om je harde werk verloren laten gaan omwille van verkeerde voedingskeuzes. Deze 7 ingrediënten zijn ideaal om op jouw sportmenu te zetten.

Sport en voeding: 7 ingrediënten om voor en na het sporten te eten
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100