- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Spelt met bloemkool en paddenstoelen
Wat heb je nodig voor Spelt met bloemkool en paddenstoelen:
- 200 g parelspelt (je zou ook volle rijst kunnen nemen)
- groentebouillon
- 30 g gepofte pompoenpitten (in een droge hete pan laten poffen onder een deksel)
- 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood overgoten met 400 ml lauw water
- scheut olijfolie
- 250 g Parijse champignons
- 250 g kastanjechampignons
- 250 g oesterzwammen
- 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 2 teentjes look (fijngesnipperd)
- 800 g bloemkoolrijst (hoeveelheid van 1 bloemkool)
- 3 cookmates bospaddenstoelensoep
- 150 ml melk
- peper
- handvol fijngehakte peterselie
- fijngemalen Parmezaanse kaas
- zakje rucola
Aan de slag!
- Kook het spelt beetgaar in water met een schep groentebouillon. Zet opzij.
- Week het eekhoorntjesbrood in lauw water.
- Snijd de champignons in plakken en verscheur de oesterzwammen.
- Zet een pan met hoge rand op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de champignons en wring ondertussen het geweekt eekhoorntjesbrood uit. Hak deze grof en voeg ze bij de champignons. De sjalotjes en look mogen er ook bij.
- Voeg nu de bloemkool toe en kruid met flink wat peper en 1 cookmate groentebouillon. Roer het gekookte spelt onder het geheel.
- Meng het weekwater van het eekhoorntjesbrood met wat melk en 3 cookmates bospaddenstoelensoep. Doe dit bij in de pan en zet alles goed onder elkaar. Laat kort mee pruttelen. Meng de peterselie onder het geheel en werk de borden af met wat rucola, Parmezaan en gepofte pompoenpitten.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023