- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Spaghetti alla vongole
Spaghetti alla vongole
Wat heb je nodig voor Spaghetti alla vongole?
- 500 g spaghetti
- 1 kg vongole
- 100 ml Olio olijfolie
- 2 sjalotten (fijngesnipperd)
- 3 tenen look (fijngesnipperd)
- 50 ml witte wijn
- klontje boter
- peper
- handvol fijngesnipperde bladpeterselie
Aan de slag!
- Spoel de vongole 3 keer in flink gezouten water.
- Kook de pasta al dente en zet ondertussen een sauteuse op het vuur met de Olio olijfolie.
- Wanneer de olie heet is voeg je de vongole, sjalot, look en witte wijn toe. Zet een deksel op de pan. Laat enkele minuten garen op een heet vuur. Zet het vuur af als de schelpen open gaan.
- Voeg een klein scheutje van het pasta kookwater toe alsook de koude boter.
- Giet de pasta af en doe deze bij de schelpen. Zet alles onder elkaar en geef nog een flinke draai van de pepermolen. Werk af met peterselie.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023