gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Wat heb je nodig voor Spaghetti alla puttanesca?

  • 500 g spaghetti
  • 2 dikke sjalotten (in halve ringen gesneden)
  • 2 tenen look (versnipperd)
  • 50 g kappertjes (grof gehakt)
  • 70 g gezouten ansjovis (grof gehakt)
  • 100 g zwarte olijven (grof gehakt)
  • Olio olijfolie
  • 750 g tomaten (geëmondeerd, pitjes eruit en in blokjes gesneden)
  • handvol fijngehakte bladpeterselie
  • parmezaanse kaas
  • enkele steelkappertjes

Aan de slag!

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water.
  • Begin ondertussen aan de saus. Zet een sauteuse op het vuur met een flinke bodem Olio olijfolie. Dit zal ook een deel van de saus zijn dus wees niet te zuinig.
  • Stoof de sjalotten, look, kappertjes, ansjovis en olijven aan. De ansjovis zal een beetje smelten.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat nog kort meegaren.
  • Voeg 3 maatschepjes van het pasta-kookwater toe en giet hem daarna af.
  • Roer de pasta onder de saus en bestrooi met de peterselie.
  • Werk het bordje af met enkele steelkappertjes en wat parmezaanse kaas.
Spaghetti alla puttanesca

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100