gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Slechte adem door uien? Zo maak je er komaf mee!

Een slechte adem door uien? Met deze tips maak je er komaf mee!

Een salade met ui als lunch? Een broodje afgewerkt met gesnipperde ui? Heel lekker. Maar die smaak blijft vaak hangen tot aan het avondeten. De daarbij horende slechte adem is voor velen vaak reden genoeg om uien links te laten liggen. Want het is niet bepaald aangenaam voor de mensen rondom jou… Wij geven je enkele tips om je van je slechte adem door uien te verlossen.

First things first

Waar komt die geur eigenlijk vandaan? Wel dat is simpel: een ui bevat namelijk zwavelrijke stukjes. Eens je spijsvertering die afbreekt, komen er bepaalde gassen met een geurtje vrij. Gevolg: een onfrisse adem.

Slechte adem door uien: wat valt eraan te doen?

Uien eten zonder erna een slechte adem te hebben, is perfect mogelijk. Als je de juiste trucjes weet, uiteraard!

1. Drink groene thee

Groene thee is van nature rijk aan polyfenen. Poly-watte? Dat zijn krachtige antioxidanten die de vervelende zwavelbestanden vernietigen.

2. Kies voor citroenen en appels

Citroenen neutraliseren niet alleen de sterke smaak in je mond, ze hebben ook antibacteriële eigenschappen. Door de bacteriën in je mond te vernietigen, ben jij verlost van je slechte adem.

Appels bevatten dan weer natuurlijke enzymen die de zwaveldeeltjes doen verdwijnen. Een enzyme is een eitwit dat een reactie versnelt. In dit geval: de afbraak van de ‘stinkende’ deeltjes.

3. Melk is goed voor elk

En al helemaal goed tegen de zwaveldeeltjes in uien. Bovendien doet melk goed dienst als natuurlijk spoelmiddel.

Laat die slaatjes maar komen

Een slaatje aan de kant laten staan omdat er uien in zitten? Niets van! Nog beter zelfs: vanaf nu pak jij uit bij je tafelgasten met onze tips! Wil je meer tips of heb je zelf nog goede ideeën om van een slechte adem door uien af te komen? Aarzel niet ons te contacteren!

Slechte adem door uien? Zo maak je er komaf mee!
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100