Ragu alla bolognese

Raggu alla bolognese

Wat heb je nodig voor Ragu alla bolognese?

  • 250 g pancetta
  • Olio olijfolie
  • klontje boter
  • 200 g ui
  • 200 g selder
  • 200 g wortel
  • 600 g rundsgehakt
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • peper
  • 3 el tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 1 potje rundsfond
  • 400 g tomatenpulp
  • scheutje melk
  • 500 g spaghetti
  • parmezaanse kaas

Aan de slag!

  • Snijd de pancetta in blokjes en bak ze aan in een stoofpot met een scheutje Olio olijfolie en een klontje boter.
  • Snijd de groentjes in kleine dobbelstenen en doe ze bij het spek. Stoof ze glazig.
  • Zet het vuur terug iets hoger en voeg het gehakt toe. Laat rustig aanbakken.
  • Kruid met peper en rundsbouillon.
  • Roer de tomatenpuree onder het mengsel en laat even meebakken. Blus daarna met de rode wijn.
  • Voeg de rundsfond toe en vul het potje terug met water en doe dit er ook bij. Het blikje tomatenpulp mag de rest ook vervoegen.
  • Zet het deksel op de pot en zet de ragu 3 uur lang in een oven van 130°.
  • Haal de pot uit de oven en zet hem op het vuur. Voeg een klein scheutje melk toe en kruid nog eens flink met wat peper.
  • Kook de pasta al dente en doe hem daarna bij de saus. Zet alles goed onder elkaar en stort de pasta uit in een grote schaal. Werk af met vers geraspte parmezaan.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2021