Provencaalse kippenbillen met gegrilde groenten

Deze ovenschotel maak je zeer snel klaar. Enkel de aubergine en courgette even grillen en de rest is easy peasy.

Deze ovenschotel maak je zeer snel klaar. Enkel de aubergine en courgette even grillen en de rest is easy peasy. Door de groenten eerst kort te grillen krijg je wel een bom van smaken cadeau. Alleen al voor de saus die in de schotel achterblijft moet je dit maken…die is namelijk belachelijk lekker!!

Wat heb je nodig voor Provencaalse kippenbillen met gegrilde groenten?

  • 4 kippenbillen
  • Grillfix
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • Cuissana
  • grof zout
  • 5 teentjes look (gekneusd maar in de schil)
  • 250 g champignons (in vieren)
  • 1 chilipeper (in ringetjes, met of zonder zaadjes)
  • 400 tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 tl Kruidenzout
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 el olijven
  • Olio

Aan de slag!

  • Snijd de aubergines en de courgettes in plakken van ongeveer 1,5cm. Bestrooi de schijfjes met Cuissana en grill ze in een grillpan of op de bbq. Kruid ze met wat grof zout en leg de plakjes op een bord.
  • Neem een grote ovenschotel en besprenkel deze met wat Olio olijfolie. Meng de gegrilde groenten samen met de look, champignons, chilipeper, tomatenblokjes, kruidenzout, Provençaalse kruiden en olijven in de schotel. Leg dan hierop de kippenbillen en kruid ze met Grillfix. Besprenkel met een beetje Olio olijfolie en zet de schotel in een oven van 190° gedurende 45 minuten.
  • Serveer met rijst of aardappelen.

Eet smakelijk!

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2021