gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Provençaals kalkoenstoofpotje

Wat heb je nodig?

  • 1 kg kalkoenstoofvlees
  • boter
  • grillmix
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 4 paprika’s (verschillende kleuren)
  • 2 tenen look
  • 250 g champignons
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 maatschepje (+-20g) kippenbouillon
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 flesje Rodenbach
  • 2 maatschepjes (+-40g) bolognesemix
  • peper
  • enkele takjes verse tijm

Aan de slag!

  • Zet een stoofpot op het vuur en bak het stoofvlees aan in bruisende boter. Kruid met grillfix. Wanneer het vlees mooi gekleurd is haal je het uit de pot en zet het opzij voor later.
  • Snijd de uien grof en de wortelen in blokjes. Stoof deze aan in dezelfde pot en voeg indien nodig nog wat boter toe. Snijd de paprika’s en champignons in plakken en versnipper de look. Doe deze bij de uien.
  • Kruid met komijn, kippenbouillon en provençaalse kruiden.
  • Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Voeg het vlees en Rodenbach toe alsook een 150 ml water.
  • Laat 1,5 uur zachtjes pruttelen onder een deksel.
  • Voeg nu de bolognesemix toe en een flinke draai peper.
  • Laat nog een kwartiertje zachtjes koken zonder deksel.
  • Werk af met enkele takjes tijm en serveer met rijst of aardappelen.
Provençaals kalkoenstoofpotje

Dit heb je hiervoor nodig

Bolognesemix

 1,80 8,50

Grillmix

 6,00

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100