gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Plaattaart met zoete aardappel, feta en rode biet

Wat heb je nodig voor plaattaart met zoete aardappel, feta en rode biet?

  • 1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
  • 2 zoete aardappelen (groot)
  • 2 rode bieten
  • 80 g zachte kruidenkaas
  • 1 kl wokkruiden
  • snufje cayennepeper
  • grof zout
  • 100 g feta
  • 1 el pijnboompitten
  • verse tijm
  • za’atar
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Draai de bieten en zoete aardappelen afzonderlijk in alumiumfolie en pof ze gedurende één uur op 180°. De aardappelen moeten mooi zacht zijn vanbinnen. Haal ze uit de folie en laat ze een beetje afkoelen. Verwijder de schil van de zoete aardappelen en plet ze met een vork. Roer er de kruidenkaas, wokkruiden, en een snufje cayennepeper onder. Zet opzij.
  • Verwijder de schil van de rode bieten en snijd de bietjes in plakken.
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Verwarm de oven op 210°.
  • Smeer de zoete aardappelcrème uit over het bladerdeeg. Laat de randen vrij.
  • Verdeel de schijfjes rode biet en kruid ze met een beetje grof zout. Verkruimel de feta over de taart.
  • Bak de taart in totaal 15 minuten. Na tien minuten strooi je er even de pijnboompitjes over.
  • Werk de plaattaart af met wat tijmblaadjes, za’atar en enkele druppels olijfolie.
Plaattaart met zoete aardappel, feta en rode biet

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Wokkruiden

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100