27 november 2019 /

Pizza plukbrood

Pizza plukbrood kan als aperitiefhapje zeker tellen. Want ja: het is echt zo lekker als het eruit ziet!

Pizza plukbrood kan als aperitiefhapje zeker tellen. Want ja: het is echt zo lekker als het eruit ziet! Ik kan je garanderen dat iedereen er dol op is, behalve dan die ene vriend(in) die al even een streng dieet aan het volgen is ;-). Het is de bedoeling dat je dit gerecht met je handen eet, dus leg zeker genoeg servetjes op tafel.

 

Wat heb je nodig om pizza plukbrood te maken?

  • 1 groot rond brood
  • 250 ml water
  • 2 cookmates bolognesemix
  • 150 g geraspte cheddar
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 60 g chorizoplakjes
  • Fijngehakte olijven
  • Enkele blaadjes basilicum

Aan de slag!

  • Snijd het brood kruislings in, ongeveer om de 3 cm. Let op dat je niet te ver snijdt, zodat het brood heel blijft.
  • Kook het water in een pannetje en voeg de bolognesemix toe.
  • Open het brood voorzichtig en doe wat bolognesemixsaus tussen alle sneden. Gebruik hiervoor een soeplepel. Het moet allemaal niet te perfect zijn.
  • Meng de cheddar met de mozzarella en duw deze ook tussen de verschillende lagen brood.
  • Duw er hier en daar wat chorizo tussen.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet het 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.
  • Bestrooi met de olijven en basilicumblaadjes.

En daarna? Genieten maar!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019