- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Pittige chocolademousse met olijfolie en fleur de sel
Ook een dessertje mag niet ontbreken deze dagen. Hier heb ik gekozen voor een zeer intense chocolademousse met een licht pikantje en af en toe een verrassend korreltje zout. Ook deze laatste gang bereid je helemaal op voorhand zodat je een minimum aan werk hebt de avond zelf. Voor mij de perfecte afsluiter.
Wat heb je nodig voor Pittige chocolademousse met olijfolie en fleur de sel:
- 150 g pure chocolade (min 70%)
- 60 ml olijfolie (van zeer goede kwaliteit)
- ¼ tl cayennepeper
- 1 tl fleur de sel
- 4 eiwitten
- 55 g zusto (of suiker)
- rode vruchten mix
Aan de slag!
- Smelt de chocolade au bain marie en giet er de olijfolie bij. Voeg de cayennepeper en fleur de sel toe. Laat ietsje afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf en voeg de zusto toe tot je een stevige meringue hebt.
- Spatel beetje per beetje de gesmolten chocolade onder de eiwitten.
- Vul de glaasjes. Ik vind het handiger om het mengsel eerst in een spuitzak te doen. Zo blijven de randen wat netter.
- Zet de glaasjes in de koeling.
- Haal de chocolademousse een kwartiertje voor het serveren uit de koeling.
- Werk af met rode vruchten.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023