Perenchutney - Sublimix Perenchutney - Sublimix

Perenchutney

Wat heb je nodig voor Perenchutney:

  • 2 conference peren
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 1 el geraspte gember
  • 1 kl kaneel
  • 1 steranijs
  • 100 ml sherryazijn
  • 70 g donkere basterdsuiker
  • sap halve limoen
  • 40 g rozijnen
  • snuf zout
  • saffloerolie

Aan de slag!

  • Snipper de ui en de chilipeper fijn en stoof deze in saffloerolie.
  • Snijd de peren in kleine blokjes en voeg ze samen met de gember, kaneel en steranijs toe.
  • Doe er hierna de azijn, suiker, limoensap, zout en rozijnen bij en laat een 45min op een zacht vuurtje pruttelen tot de chutney mooi ingedikt is.
  • Laat afkoelen op kamertemperatuur of je kan de hete chutney ook in gesteriliseerde bokalen of weckpotten gieten. Draai ze daarna om en laat ze zo afkoelen. Op die manier kan je ze lange tijd bewaren. (Vergeet dan wel niet het recept enkele keren te vermeerderen)

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2022