- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Perenchutney
Wat heb je nodig voor Perenchutney:
- 2 conference peren
- 1 rode ui
- 1 chilipeper
- 1 el geraspte gember
- 1 kl kaneel
- 1 steranijs
- 100 ml sherryazijn
- 70 g donkere basterdsuiker
- sap halve limoen
- 40 g rozijnen
- snuf zout
- saffloerolie
Aan de slag!
- Snipper de ui en de chilipeper fijn en stoof deze in saffloerolie.
- Snijd de peren in kleine blokjes en voeg ze samen met de gember, kaneel en steranijs toe.
- Doe er hierna de azijn, suiker, limoensap, zout en rozijnen bij en laat een 45min op een zacht vuurtje pruttelen tot de chutney mooi ingedikt is.
- Laat afkoelen op kamertemperatuur of je kan de hete chutney ook in gesteriliseerde bokalen of weckpotten gieten. Draai ze daarna om en laat ze zo afkoelen. Op die manier kan je ze lange tijd bewaren. (Vergeet dan wel niet het recept enkele keren te vermeerderen)
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023