gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Perencakejes

Deze perencupcakes zijn echt super lekker. Ze blijven extra sappig daar ik rijpere peren gebruikt heb. Ook heb ik een deeltje van de boter vervangen door olijfolie en in plaats van suiker nam ik Zusto. Het verschil proef je echt niet zoals je vaker wel hebt met suikervervangers. Gaan jullie dit weekend aan de slag?

Wat heb je nodig voor Perencakejes:

    • 110 g boter (kamertemperatuur)
    • 20 g olijfolie
    • 100 g zusto (je kan ook suiker nemen)
    • 2 dikke rijpe peren (400g)
    • 1 tl gemberpoeder
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 tl vanillepoeder
    • 1 el Luikse siroop
    • 160 g zelfrijzende bloem
    • 40 g havermout
    • 70 g yoghurt
    • 1 ei
    • snufje zout

Aan de slag!

    • Meng de boter met olijfolie en zusto.
    • Roer er gemberpoeder, kaneel en vanille onder.
    • Schil de peren en snijd ze in kleinere blokjes.
    • Roer de bloem, havermout, siroop, yoghurt, ei en het zout onder het beslag en voeg als laatste de perenblokjes toe.
    • Neem een muffinvorm voor 12 stuks en zet overal een cupcakevormpje in.
    • Verdeel het beslag en steek de cakejes 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160°. Controleer of ze gaar zijn. Let op! Doordat we hier rijpe peren gebruiken blijven de cakejes extra juicy. Dit is niet hetzelfde als niet gaar. ?
    • Laat ze afkoelen en geniet!
Perencakejes

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100