pasta seppia met zeevruchten en chorizo - Sublimix pasta seppia met zeevruchten en chorizo - Sublimix
16 november 2021 /

pasta seppia met zeevruchten en chorizo

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 

Aan de slag!

Doe 1 fijngesnipperd teentje look in wat saffloerolie en rol hier de scampi door, kruid bij met een beetje grillfix en een beetje visbouillonpoeder.

Zet 2 kommetjes in de oven en verwarm  tot 100 graden.

Giet een flinke scheut olie in een pan. Zet de pan op een middelhoog vuur en bak de ui en de look tot deze glazig zijn, zet het vuur wat zachter en laat een 20 tal minuten sudderen totdat de ui en look gekaramelliseerd zijn.
Neem een grillpan en bak de schijfjes chorizo tot ze krokant zijn. Snij de chorizo in kleine blokjes en voeg ze toe aan de ui en de look. Zet dit even opzij.

Breng het water van de pasta aan de kook.

Bestrooi de inktvisringen met cuissana en bak ze krokant in een grillpan. Hou de inktvisringen warm door deze in een kommetje in de oven te plaatsen. De oven is op temperatuur en mag je uitzetten.
Bak de scampi in (dezelfde grillfpan) krokant en hou ze warm in een kommetje in de oven.

Strooi een flinke schep tellofix of sublimix groentebouillon in het kookwater en roer de pasta door het water.

Bestrooi de schelvis met een beetje kruidenzout en cuissana en bak krokant. Zet ondertussen de pan met ui, look … op het vuur om op te warmen, als dit warm is zet je het vuur af en roer je de peterselie erdoor. Werk af met een beetje citroensap.

Serveer de pasta met de chorizomengeling en de vis. Garneer met de platte peterselie en dille.  Je kan eventueel op de pasta nog een beetje olijfolie gieten.

Smakelijk

 

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2021