gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Pasta met beukenzwammen, feta en pompoensaus

Wat heb je nodig voor Pasta met beukenzwammen, feta en pompoensaus:

  • 1 butternutpompoen (1,3kg)
  • olijfolie
  • pezo
  • 100 g ricotta
  • 1 maatschepje (+-20g) groentebouillon
  • scheutje melk
  • 40 g geroosterde hazelnoten (rooster de hazelnoten in een droge hete pan)
  • 250 g beukenzwammen (of andere paddenstoelen)
  • grillfix
  • 120 g feta
  • 8 blaadjes salie
  • 500 g volkoren speltpasta (of kies een andere soort)

Aan de slag!

  • Snijd het topje en het kontje van de pompoen maar laat de schil eraan. Snijd de pompoen in grote stukken en leg ze op een bakplaat. De pitjes haal je eruit. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de pompoen, afhankelijk van de grootte van de stukken, 30 minuten in een oven van 200°. De pompoen moet gaar zijn en er mogen al wat randjes gekarameliseerd zijn. Doe de stukken pompoen in een blender samen met de ricotta, groentebouillon en wat extra peper. Voeg ook 2 el olijfolie toe en mix tot een gladde saus. Voeg nog een scheut melk toe zodat je sausdikte krijgt.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Bak de beukenzwammen op en kruid ze met grillfix.
  • Hak de hazelnoten grof en versnipper de salie.
  • Doe de saus onder de pasta en werk het bordje af met de paddenstoeltjes, feta, hazelnoten, salie en nog enkele druppels olijfolie.
Pasta met beukenzwammen, feta en pompoensaus

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50

Grillmix

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100