Pasta met artisjok, citroen en burrata (2p) - Sublimix Pasta met artisjok, citroen en burrata (2p) - Sublimix

Pasta met artisjok, citroen en burrata (2p)

Wat heb je nodig voor Pasta met artisjok, citroen en burrata?

  • 250 g pasta
  • 8 arstisjokharten (blik of bokaal)
  • 40 g kappertjes
  • kruidenzout
  • olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 bio citroen
  • 2 dikke sjalotten
  • 2 tenen look (in plakjes)
  • 2 el olijven
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g boter
  • 1 el groentebouillon
  • 1 el tijmblaadjes
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • peper
  • 2 bollen burrata

Aan de slag!

  • Snijd de artisjokharten in vier en verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kappertjes hierbij en besprenkel met een zeer royale portie olijfolie. Dit is later ook de saus. Bestrooi met wat kruidenzout en chilivlokken. Zet de bakplaat 15 minuten in een oven van 200°.
  • Kook ondertussen de pasta al dente. Net voor het afgieten neem je een kopje van het kookvocht en houd dit opzij.
  • Versnipper de sjalotten grof en bak ze in bruisende boter. Als deze bijna klaar zijn voeg je de lookplakjes, tijm, olijven en pijnboompitten toe. Laat nog even meebakken maar laat de look niet verbranden. Voeg de zestes van een citroen toe en het sap van een halve. Kruid met groentebouillon en peper.
  • Zet nu alles onder elkaar en werk de pasta af met peterselie.
  • Serveer dit bordje met een bol burrata.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2023