Pasta allarrabbiata - Sublimix Pasta allarrabbiata - Sublimix

Pasta allarrabbiata

Wat heb je nodig voor Pasta all’arrabbiata:

  • 2 dikke tomaten
  • olijfolie
  • 150 g sjalot
  • 2 tenen look
  • 2-3 chilipepers (met of zonder pitjes)
  • 600 g tomatenpulp
  • 1 el groentebouillon
  • 1 el bolognesemix
  • 1 el gedroogde oregano + wat extra voor de afwerking
  • parmezaanse kaas
  • geroosterde pijnboompitten
  • enkele blaadjes basilicum
  • takje kerstomaten
  • balsamico
  • pezo

Aan de slag!

  • Emondeer de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd ze in blokjes.
  • Leg het takje kerstomaatjes in een ovenschoteltje en besprenkel met olijfolie, balsamico en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 30 minuten in een oven van 190°. De tomaatjes moeten mooi gepoft en zacht zijn.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en versnipper de sjalotjes, look en chilipepers. Stoof ze op een zacht vuurtje.
  • Voeg de tomatenblokjes en tomatenpulp toe.
  • Kruid met groentebouillon, bolognesemix en oregano. Laat op een zacht vuurtje inkoken.
    Kruid met groentebouillon, bolognesemix en oregano. Laat op een zacht vuurtje inkoken.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar en voeg deze toe aan de saus.
  • Werk het bordje af met wat extra oregano, Parmezaanse kaas, enkele blaadjes basilicum, pijnboompitjes en een half takje van de gepofte tomaatjes. Vergeet niet af te werken met een laatste drizzle olijfolie.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2022