Ovenschotel met zalm - Sublimix Ovenschotel met zalm - Sublimix

Ovenschotel met zalm

Laat je verrassen door de kruiden die ik gebruik op zalm ;-)

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 4 grote trostomaten
  • 250gr kastanjechampignons
  • 250 gr bospaddestoelen
  • 2 rode uien
  • Sublimix saffloerolie
  • Sublimix fritfix 
  • grof zeezout
  • 200 ml kokosmelk
  • rode currypasta
  • eventueel koriander
  • 1 grote of 2 kleine bloemkolen

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Cutter de bloemkool fijn en zet even opzij.
  • Snij de uien in ringen en de champignons in schijfjes.
  • Snij de tomaten in twee, haal de groene kern eruit en snij in schijfjes
  • Doe de uien, champignons en de tomaten in een ovenschotel, overgiet met een goeie scheut saffloerolie en kruid met kruidenzout en zeezout.
  • Bak 35 minuten.
  • Meng de kokosmelk met de rode currypasta. Er is veel verschil in currypasta, de hoeveelheid currypasta die je toevoegt hangt af van hoe pikant je currypasta is.
  • Roer dit onder de groenten in de ovenschotel en laat 10 minuten verder bakken.
  • Kruid de zalm aan beide zijden met fritfix
  • Leg de zalm in de ovenschotel en laat dit nog eens 10 minuten bakken.
  • Verhit een wokpan met een goeie scheut saffloerolie. Roerbak hierin de bloemkool, kruid met zwarte peper en kruidenzout, roer nog wat olie onder de bloemkool.
  • Klaar.
  • Serveer de bloemkool in een apart kommetje. Voor de liefhebbers, strooi wat koriander over de ovenschotel.
  • Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2022