- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Ovenschotel met zalm
Laat je verrassen door de kruiden die ik gebruik op zalm ;-)
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 zalmfilets zonder vel
- 4 grote trostomaten
- 250gr kastanjechampignons
- 250 gr bospaddestoelen
- 2 rode uien
- Sublimix saffloerolie
- Sublimix fritfix
- grof zeezout
- 200 ml kokosmelk
- rode currypasta
- eventueel koriander
- 1 grote of 2 kleine bloemkolen
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Cutter de bloemkool fijn en zet even opzij.
- Snij de uien in ringen en de champignons in schijfjes.
- Snij de tomaten in twee, haal de groene kern eruit en snij in schijfjes
- Doe de uien, champignons en de tomaten in een ovenschotel, overgiet met een goeie scheut saffloerolie en kruid met kruidenzout en zeezout.
- Bak 35 minuten.
- Meng de kokosmelk met de rode currypasta. Er is veel verschil in currypasta, de hoeveelheid currypasta die je toevoegt hangt af van hoe pikant je currypasta is.
- Roer dit onder de groenten in de ovenschotel en laat 10 minuten verder bakken.
- Kruid de zalm aan beide zijden met fritfix
- Leg de zalm in de ovenschotel en laat dit nog eens 10 minuten bakken.
- Verhit een wokpan met een goeie scheut saffloerolie. Roerbak hierin de bloemkool, kruid met zwarte peper en kruidenzout, roer nog wat olie onder de bloemkool.
- Klaar.
- Serveer de bloemkool in een apart kommetje. Voor de liefhebbers, strooi wat koriander over de ovenschotel.
- Smakelijk!
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023