gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Ossobuco met gremolata

Het mals vlees van de ossobuco in combinatie met een heerlijke saus... Niet te overtreffen!

“Ossobuco is één van mijn favoriete stoofpotjes. Het vlees is zo mals dat het van het bot valt, en de ingekookte smaken van de saus zijn onevenaarbaar. De voorbereiding duurt echt niet lang en je oven doet de rest. Doe ook zeker de moeite om de gremolata erbij te maken. Het zalige citrusaroma zal je laten watertanden! Zelf maak ik altijd een dubbele portie. Ideaal om een dag later over een stukje gegrilde vis te strooien. Serveer met rijst, pasta of aardappelen; allemaal even lekker!”

 

Dit heb je nodig voor de ossobuco

  • 4 kalfsschenkels
  • Saffloerolie
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • 2 uien
  • 4 stengels witte selder
  • 2 wortelen
  • 3 tenen look
  • 1 kl groentebouillon
  • 400ml witte wijn
  • 800g tomatenblokjes uit blik
  • bouquet garni: kruidentuiltje met tijm, peterseliestengels en laurier
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • 1 cookmate tomatensoep
  • 2el fijngehakte peterselie
  • Zeste van één citroen (liefst biologisch)
  • 1 teentje look geperst

Aan de slag!

  • Zet een stoofpot op het vuur met een goeie scheut saffloerolie en een klein klontje boter. Geef een sneetje in het vliesje aan de zijkant van het vlees. Zo zal het niet opkrullen tijdens het bakken. Kruid het vlees met peper en zout en bak mooi bruin aan twee kanten. Het vlees moet niet doorbakken zijn maar wel gekorst. Haal het uit de pot en zet even opzij.
  • Snijd de ui, selder en wortelen in blokjes (ongeveer 3x dezelfde hoeveelheid) en stoof deze in de pot waar je net het vlees in gebakken hebt. Snipper de look en voeg deze toe als de groenten wat glazig geworden zijn. Kruid af met groentebouillon en wat peper. Voeg nu de wijn, rundsbouillon, bouquet garni en de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en doe dat ook in de pot.
  • Zet de stoofpot nu voor 3 uur in een voorverwarmde oven van 150°C.
  • Maak ondertussen de gremolata: meng de peterselie, citroenzeste en de look. Zet het mengsel terug weg.
  • Haal de stoofpot uit de oven en schep er voorzichtig het vlees uit.
  • Zet de pot op een vuur en terwijl de saus pruttelt roer je er de tomatensoep onder. Dit zorgt voor een mooie binding.
  • Serveer met rijst en strooi de gremolata over het vlees.
  • Smakelijk!
Ossobuco met gremolata

Dit heb je hiervoor nodig

Saffloerolie 750ml

 8,00

Groentebouillon

 1,50 75,00

Tomatensoep / saus

 8,00

Rundsbouillon

 1,50 76,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100