gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Op de trappers in het land van de tajine

Pascal beleefde onlangs letterlijk magische en onvergetelijke momenten in Marokko. Met zijn fiets trok hij naar RocDuMaroc, een grensverleggend, onvergetelijk en wondermooi avontuur.

RocDuMaroc is een extreme mountainbike endurance/race voor iedereen die gepassioneerd is door fietsen, sport en zelfopoffering. Omdat Pascal een grote passie voor uitdaging heeft en steeds bereid is om zijn eigen grenzen te verleggen, kreeg hij hier de kans om op een onvergetelijke manier kennis te maken met de adembenemende schoonheid van één van de mooiste landen van Noord-Afrika. De landschappen, de cultuur en de gastronomie doen hem terug watertanden van het land van de tajine.

 

 

 

Koken op tajine

Maak je ‘suddergerecht’ eens op een tajine. Het kegelvormige deksel dat we kennen uit de Marokkaanse keuken zorgt voor een extra mals en sappig gerecht. Een tajine zorgt ervoor dat de warmte (op eender welke bron) langzaam en gelijkmatig verdeeld wordt. Je kan allerlei gerechten maken in een tajine, zowel groenten, als vlees of vis zijn bijzonder smaakvol door de wijze waarop ze bereid worden, en uiteraard door de kruiding die eveneens eigen aan de Marokkaanse keuken, wordt gebruikt. Bovendien is een tajine een mooie en praktische schaal om je gerechten op tafel nog even warm te houden en dan sfeervol en Mediterraans te presenteren. Het oog wil immers ook wat, toch?

Wil je ook bij ons het Zuiden voelen, proeven en beleven? Zorg dan voor een kruidige toets aan je gerechten door gebruik te maken van Fritmix. Zijn naam onthult alvast zijn initiële toepassing op de frieten, maar vergeet Fritmix zéker nooit te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld gehaktballetjes rolt, aardappels, aubergines of courgetten bakt. Overheerlijk! In een handomdraai verrijk je ook de smaak van lamsvlees, steak, vis of scampi’s. Hmmm!

Sublimix-post-MarokkoB1-1080x1080
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100