21 februari 2017 /

Oosterse wortelsoep met kippenspiesje

Zin in een zomers soepje met een twist? Deze oosterse wortelsoep moet je proberen!

Dit heb je nodig voor deze oosterse wortelsoep

  • 1⁄2 kg wortelen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1⁄2 blik kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 2 limoenblaadjes
  • Verse koriander
  • 10 cl volle room
  • Peper & zout
  • 1 kipfilet
  • Kruiden naar keuze (bv: wokkruiden)
  • Cuissana

Aan de slag!

  • Stoof de wortelen en de ui glazig, maar niet bruin. Voeg de kippenbouillon toe, samen met de limoenblaadjes en de gekneusde citroengrasstengel. Laat in 30 minuten gaar koken.
  • Verwijder het limoenblad en citroengras en mix de oosterse wortelsoep glad. Voeg de kokosmelk toe. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout.
  • Klop de room lobbig. Snijd de kip in partjes en maak spiesjes. Paneer de kippenspiesjes in Cuissana en bak deze in een hete pan.
  • Dresseer de oosterse wortelsoep in een glaasje en werk af met een beetje room en koriander. Kruid de kippenspiesjes af en leg ze op het glas.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019