Olijfolie wordt niet voor niets het groene goud genoemd. Het heeft een vaste plek veroverd in de wereldkeuken, en vooral dan de Italiaanse olijfolie wordt geroemd vanwege de hoge kwaliteit. Zo wordt in Scandale – een dorpje in het hart van het zonovergoten Calabrië – al sinds 1932 extra vierge olijfolie geproduceerd door Fratelli Girimonti. Net dankzij die olijfolie is la dolce vita er dagelijkse kostHet is goed voor hart en bloedvaten, zit vol vitamines en is een veelzijdig ingrediënt. Olijfolie is gezond én lekker. In iedere supermarkt vind je tegenwoordige meerdere soorten olijfolie van uiteenlopende kwaliteit. Hoe scheid je het kaf van het koren? Hoe vind je die ene tongstrelende smaakmaker in een markt van overvloed?
De boerderij van de familie Girimonti heeft een gunstige ligging. Ten westen liggen de bergen van Sila National Park, in het oosten de Ionische zee. Die combinatie zorgt voor een klimaat waarin olijven goed gedijen. Maar het is vooral de passie en aandacht van de Girimonti’s die jaar in jaar uit topkwaliteit garanderen. Het is een echt familiebedrijf waar de vakliefde diep in het DNA verankerd zit. Alles wordt in eigen beheer gedaan, met respect voor de artisanale tradities van voorouders.
Bij Sublimix houden we van gezonde, smakelijke kwaliteitsproducten. Met trots presenteren we dan ook OLIO, onze eigen organische extra vierge olijfolie, rechtstreeks van bij de familie Girimonti. De olijven worden er met de hand geplukt en binnen twaalf uur koud geperst. Het resultaat is een gebalanceerde en ambachtelijke olijfolie, met een fruitige, geurige, lichte en delicate smaak.
Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.