gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Niemand eet vettiger dan wij Belgen

Wij, Belgen, eten nog altijd teveel vet. Hoe zorgen we voor de ommekeer? Hoog tijd voor een oplossing!

Dat onze Rode Duivels al geruime tijd meedraaien aan de kop van de FIFA-wereldranglijst, weet iedereen. Maar er is nog een klassement waar we grote sier maken: de wereldranglijst in het eten van vet. Met een dagelijkse consumptie van 95 gram vet – maar liefst 31 gram meer dan de aanbevolen hoeveelheid! – degraderen we àlle andere landen tot tweederangsploegen! Dringend tijd voor tekst en uitleg. En een oplossing! Het gebruik van vetten zit diep ingeburgerd in onze eetgewoonten. We zijn met z’n allen verslingerd aan frieten, kroketten, boter, vette sauzen en zoveel meer. Hoe vettiger, hoe prettiger! Gevolg? Europa zal tegen 2030 kampen met een immense obesitasepidemie. Die waarschuwing stuurde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de wereld in naar aanleiding van een Europees congres over obesitas. Zo voorspelt de WHO dat 89% van de Belgische vrouwen overgewicht of obesitas zal hebben tegen 2030. Schokkend, nietwaar?

Hoe zit het met jou?

Vanaf wanneer spreken we van overgewicht of obesitas? Als je body mass index (BMI) meer dan 25 bedraagt, is er sprake van licht overgewicht. Vanaf 30 spreken we over obesitas. Je BMI berekenen, is simpel. Haal je rekenmachine er even bij en deel je gewicht in kilo’s door je lengte in meters in het kwadraat. In formulevorm wordt dat: gewicht in kg / (lengte in m X lengte in m) Buiten het feit dat de batterijen van je weegschaal snel leeg zijn, zijn er nog meer nadelen verbonden aan overgewicht en obesitas. Van diabetes, verhoogde kans op cardiovasculaire aandoeningen en kankers, gal- en leveraandoeningen tot psychosociale problemen. Als we je nu vertellen dat je op een heel eenvoudige manier je vetconsumptie kan laten dalen – zonder hierbij culinaire opofferingen te doen – klinkt dat dan als een utopie? Wij geloven van niet!

Gezond en mét smaak

Van steak met pepersaus en zondags gebraad met feestelijke jagersaus tot witloofrolletjes met kaassaus: bij Sublimix geloven we dat je al dat lekkers gewoon op het menu mag laten staan. Met gebruik van onze gezonde producten, uiteraard! Een melksaus die even lekker is als de klassieke béchamelsaus, maar met maar liefst 50% minder vetten en calorieën? Een jagersaus die smaakt alsof je een halve dag in de keuken hebt staan zwoegen en slechts 32 calorieën per 100 milliliter telt? Of wat dacht je van een cacaoboter in poedervorm die het risico op het eten van verbrande vetten drastisch verlaagt en de bakresultaten verbetert? Dankzij onze producten kan jij genieten zonder schuldgevoel.

Vragen?

Je merkt het al, jou culinair verwennen én zorg dragen voor je gezondheid, daar gaan we voor. Zit je nog met vragen over hoe je onze producten integreert in een gezonde levensstijl? Wij staan voor je klaar!
Niemand eet vettiger dan wij Belgen
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100