gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Meer bewegen, thuis of op het werk? Wij weten hoe het moet!

Via een zittest ontdek je hoe het gesteld is met je gezondheid. En hoe je met enkele slimme trucs meer kan bewegen.

We zitten te veel stil. Daarom kwam Partena Ziekenfonds op de proppen met de campagne ‘Ik zie je wel zitten’. Een ludieke campagne die ons allemaal terug aan het bewegen moet krijgen. Via een zittest ontdek je hoe het gesteld is met je gezondheid. En hoe je met enkele slimme trucs meer kan bewegen.

Waarom meer bewegen?

Als voorstander van een gezonde levensstijl zijn we helemaal te vinden voor deze campagne om meer te bewegen. Je lichaam vindt het namelijk niet zo leuk om lang stil te zitten. Je wordt er moe van, het risico op hart- en vaatziekten neemt toe, je wordt dikker… En zo gaat het lijstje wel nog even verder. Tijd om er iets aan te doen! Schud je lijf wakker en ga met deze handige tips aan de slag.

Tel die stappen

Schaf jezelf een stappenteller aan. Zo’n ding is erg handig om tot in detail te zien hoeveel stappen je per dag zet. Toegegeven, dat kan in het begin erg confronterend zijn. Jouw doel? Zo’n 10.000 stappen per dag. Lijkt veel, maar mits de nodige inspanningen helemaal haalbaar! Er zijn trouwens ook handige apps die je aantal gezette stappen bijhouden.

Een portie inventiviteit

Zit je lange periodes per dag? Probeer deze te doorbreken met periodes van beweging. Hoe? Sta tijdens de reclame op tv even op om een rondje te wandelen, lees het nieuws al wandelend op je smartphone, leg de afstandsbediening van je tv buiten handbereik of wandel even rond na elk hoofdstuk in je boek. Je merkt het, meer bewegen vraagt enige creativiteit, maar is helemaal niet moeilijk!

Bewegen op je werk

Een voltijdse kantoorjob? Dat zijn vaak lange dagen achter een computer zitten. Maar ook hier is bewegen perfect mogelijk. Doe je telefoontjes rechtstaand of al wandelend, neem de trap in plaats van de lift, rek je vaak genoeg uit om rug- en nekpijn te voorkomen. Of wat dacht je van een blokje omwandelen tijdens de lunchpauze? Meer bewegen op het werk is helemaal mogelijk!

Wij staan voor je klaar

Kruip uit je luie zetel of kom achter je scherm vandaan. Samen gaan we voor een gezonde levensstijl! Op zoek naar leuke tips om die gezonde levensstijl aan te houden? Houd onze blog in de gaten! Zit je eerder met specifieke vragen over onze producten? Aarzel niet ons te contacteren.
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100