02 februari 2021 /

Liefdesvis met paddenstoelen, truffel en hartjespasta

In deze periode is Skrei op zijn lekkerst. De Skrei staat ook bekend als liefdesvis. Daarom mag dit recept niet ontbreken tijdens Valentijn. Succes verzekerd.

Wat heb je nodig voor Skrei met paddenstoelen, truffel en hartjespasta?

  • 1 dikke sjalot (fijngesnipperd)
  • 1 teentje look (versnipperd)
  • 400 g mix van champignons en paddenstoelen (Parijse, kastanje, beukenzwammen)
  • Olio olijfolie
  • boter
  • kippenbouillon
  • peper
  • 100 ml witte wijn
  • 125 g mascarpone
  • 75 ml water + 1 el bospaddenstoelensoep
  • 1,5 el truffeltapenade
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 250 g pasta
  • 2 stukken skreifilet
  • enkele blaadjes rucola
  • enkele schaafsels pecorino
  • truffelolie

Aan de slag!

  • Verhit een pan (sauteuse) met een scheutje olijfolie en een klontje boter. Snijd de champignons in plakjes. Bak alle paddenstoelen op. (hou er enkele opzij voor de afwerking van het bord) Doe de sjalot en look bij in de pan en bak even mee. Kruid met 1 kl kippenbouillon en royaal peper.
  • Blus de pan met de witte wijn en voeg de mascarpone toe. Meng het water met de bospaddenstoelensoep en giet dit mengsel bij de saus en laat kort meekoken. Roer de truffeltapenade alsook het citroensap en de peterselie onder de champignonsaus. Kruid de saus af met nog 1 kl kippenbouillon en draai nog eens goed met de pepermolen.
  • Kook de pasta in ruim gezouten water.
  • Bak de vis in schuimende boter en kruid met peper en grof zout.
  • Dresseer het bordje met de pasta, champignonsaus en skrei. Werk af met rucola, enkele gebakken paddenstoelen, pecorino en een paar druppels truffelolie.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2021