gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Lentesalade met asperges, gepocheerde kip en currydressing

Wat heb je nodig voor Lentesalade met asperges, gepocheerde kip en currydressing:

  • 1 opgehoopte el currysoep
  • 100 g mayonaise
  • 1 el limoensap
  • peper
  • 1 kg witte asperges
  • 1 kropsla
  • 400 g kippenfilet
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • handvol sojabonen of erwtjes diepvries
  • 4 eitjes
  • grof zout
  • bieslook
  • parmezaanse kaas

Aan de slag!

  • Meng de currysoep met 100 ml kokend water en laat dit soepje koud worden in de ijskast. Eenmaal koud roer je er de mayonaise, limoensap en flink wat peper onder tot je mooie dressing bekomt.
  • Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukken.
  • Breng wat water aan de kook met een flinke schep kippenbouillon. Zet het vuur zachter net niet aan de kook en pocheer hierin de kippenfilets. Pocheer 5 tot 7 minuutjes en zet daarna het vuur uit. Laat de kip nog 5 minuutjes rusten in de bouillon. Laat ze nu afkoelen en snijd ze daarna in dikke plakken.
  • Overgiet de sojabonen of de erwtjes met een beetje kokend water en laat twee minuten staan. Spoel af onder koud water.
  • Kook de eitjes 5 minuten zodat de dooier nog een beetje zacht is.
  • Bouw de salade op met als eerst enkele bladeren kropsla, daarop asperges, kip, eitjes, sojabonen, parmezaan en bieslook. Strooi een beetje grof zout op de eidooiers en werk af met de currydressing.
Lentesalade met asperges, gepocheerde kip en currydressing

Dit heb je hiervoor nodig

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100