gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Lasagne met bladeren van knolselder

Ik hou van de smaak van knolselder, lekker kruidig, aromatisch. Voor mij de lekkerste vervanging voor de klassieke lasagnebladen.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 knolselder in schijven gesneden van 0.5cm
  • 400 gr gemengd gehakt
  • 400 gr americain
  • 250 ml room
  • 100 gr roomkaas
  • 500 gram geraspte kaas
  • 250 gram eikenchampignons
  • 250 gram witte champignons
  • 500 gram goed rijpe trostomaten
  • 3 blikjes tomatenpuree van 70 gram
  • 2 wortels
  • 1 ui in
  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • Italiaanse kruidenmix
  • Tellofix Gold
  • Cuissana
  • Rundsbouillon
  • Saffloerolie 0.75L
  • Fritfix
  • Kruidenzout
  • Olio olijfolie

 

 

 

 

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

  • Kook ondertussen de knolselderbladen in een ruime kookpot, voeg Tellofix toe aan het kookwater en kook gedurende 8 minuten.

 

  • Doe de in stukken gesneden tomaten in een ovenschotel, besprenkel rijkelijk met olijfolie, kruid met kruidenzout en bak de tomaten in de oven gedurende 30 minuten.

 

  • Bak de champignons in cuisana op een heel hoog vuur en roerbak voortdurend. Kruid met nootmuskaat en witte peper. Hou de helft van de champignons apart.
  • Voeg 250ml room toe , 100 gram roomkaas en laat 5 minuten inkoken.
  • Zet de pan van het vuur, voeg 130 gram geraspte kaas toe en roer tot het geheel een smeuïge kaassaus is . Kruid met een afgestreken eetlepel rundsbouillonpoeder.

 

  • Snij de ui, wortel, paprika’s fijn en bak een 10 tal minuten in safloerolie.
  • Voeg het gehakt toe.
  • Kruid met fritfix, 1 eetlepel tellofix , 1 eetlepelrundsboullion en voeg wat italiaanse kruidenmix toe , bak het gehakt rul.
  • Voeg de tomaten toe blikjes tomatenpuree toe.
  • Laat even inkoken en voeg de overgebleven champignons toe. Voeg eventueel naar eigen smaak nog wat fritfix en rundsbouillon toe.

 

  • Neem een ovenschotel en spreid een laag van de gehaktsaus over de bodem, hierop schep je een laag champignonsaus en daarover een laag knolselderbladen.
  • Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.
  • Zet in de oven gedurende 35 minuten op 180 graden.
  • Smakelijk
lasagne-met-bladeren-van-knolselder-scaled-e1629209537480[1]

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Saffloerolie 750ml

 8,00

Rundsbouillon

 1,50 76,50

Fritmix

 6,50

Tellofix Gold

 1,50 75,00

Cacaoboter in poeder

 6,00 30,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100