- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Lamsfilet met broccoli spinazie puree en pesto van blauwe kaas
Lekker veel krachtige smaken samengebracht op één bord
Wat heb je nodig?
- 80 gram walnoten
- 1 sjalot
- 100ml extra vergine olijfolie
- 30 ml safloerolie
- 80 gram rucola
- 40 gr verse muntblaadjes
- 80 gr blauwe kaas ( shropshire, roquefort of andere blauwe kaas)
- 2 lamsfilets
- cuissana
- knoflook
- fijngehakte groene kruiden ( tijm, rozemarijn eventueel munt)
- 1 brocolli
- 200 gram spinazie
- kruidenzout
- witte peper
- zwarte peper
- boter
- kervel
- peterselie
- citroenzeste
- 2 trosjes kersttomaatjes
Aan de slag!
- Neem een schaal, giet hierin 30ml olijfolie en voeg een geperst knoflookteentje toe alsook de fijngehakte groene kruiden. Wentel het lam in de olie en laat gedurende een uur of 4 marineren
Pesto
- rooster de walnoten in een pan in een klein beetje olie
- doe de noten samen met het sjalotje de olijfolie, saffloerolie, rucola, muntblaadjes en blauwe kaas in een blender en mix tot een pesto.
Neem een ovenschaal, leg hierin de trostomaatjes, overgiet met olijfolie, bestrooi met fleur de sel of grof zeezout. Zet dit gedurende een half uur in de oven op 180 graden
Puree:
- stoof de spinazie in een pan met olijfolie
- stoom de broccoli gaar
- mix de groenten tot een gladde puree, roer er een beetje boter door en kruid met zwarte peper en kruidenzout.
Bak de lamsfilet rosé.
Serveer met de puree, pesto en de tomaatjes
Bestrooi het gerecht met wat kervel, peterselie en wat zeste van citroen.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023