Lamsfilet met broccoli spinazie puree en pesto van blauwe kaas - Sublimix Lamsfilet met broccoli spinazie puree en pesto van blauwe kaas - Sublimix

Lamsfilet met broccoli spinazie puree en pesto van blauwe kaas

Lekker veel krachtige smaken samengebracht op één bord

Wat heb je nodig?

 

  • 80 gram walnoten
  • 1 sjalot
  • 100ml extra vergine olijfolie
  • 30 ml safloerolie
  • 80 gram rucola
  • 40 gr verse muntblaadjes
  • 80 gr blauwe kaas ( shropshire, roquefort of andere  blauwe kaas)
  • 2 lamsfilets
  • cuissana
  • knoflook
  • fijngehakte groene kruiden ( tijm, rozemarijn eventueel munt)
  • 1 brocolli
  • 200 gram spinazie
  • kruidenzout
  • witte peper
  • zwarte peper
  • boter
  • kervel
  • peterselie
  • citroenzeste
  • 2 trosjes kersttomaatjes

Aan de slag!

  • Neem een schaal, giet hierin 30ml olijfolie en voeg een geperst knoflookteentje toe alsook de fijngehakte groene kruiden. Wentel het lam in de olie en laat gedurende een uur of 4 marineren

Pesto

  • rooster de walnoten in een pan in een klein beetje olie
  • doe de noten samen met het sjalotje de olijfolie, saffloerolie, rucola, muntblaadjes en blauwe kaas in een blender en mix tot een pesto.

Neem een ovenschaal, leg hierin de trostomaatjes, overgiet met olijfolie, bestrooi met fleur de sel of grof zeezout. Zet dit gedurende een half uur in de oven op 180 graden

Puree:

  • stoof de spinazie in een pan met olijfolie
  • stoom de broccoli gaar
  • mix de groenten tot een gladde puree, roer er een beetje boter door en kruid met zwarte peper en kruidenzout.

Bak de lamsfilet rosé.

Serveer met de puree, pesto en de tomaatjes

Bestrooi het gerecht met wat kervel, peterselie en wat zeste van citroen.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2022