gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Laat je gezonde picknick niet verpesten door insecten of andere beestjes

Zonnige dagen? Perfect om gezellig te gaan picknicken! Met onze tips organiseer jij een gezonde picknick.

Zonnige dagen zijn perfect om eropuit te trekken voor een gezellige en gezonde picknick. Helaas liggen die vervelende insecten ook op de loer. Een gezonde picknick zonder beestjes en bacteriën? Volg deze tips!

Vergeet je picknickdeken niet

Wie picknick zegt, zegt picknickdeken. Zo’n picknickdeken is niet alleen handig, het vormt ook een extra bescherming tussen je gezonde picknick en die hongerige mieren! Of nog beter: vlei je neer op een bankje of ga op zoek naar een tafel langs je wandelroute.

Keep it cool

Bacteriën houden van warmte. Al je producten op de ideale temperatuur houden, is dus de boodschap! Ga voor een temperatuur onder 4°C.

Een goede koelbox en koelelementen zijn onmisbaar! Onze tip voor een gezonde picknick? Stapel al je producten en leg de koelelementen bovenaan. Koude lucht is namelijk zwaarder dan warme lucht, waardoor je eten perfect koel blijft.

En als je met de auto op pad gaat: zorg dat die fris is vanbinnen. Een koelbox inladen in een koffer waar het 30°C is, is geen goed idee! Let er ook op dat je je producten vlak voor je vertrekt pas uit de koelkast haalt.

 

Wat gaan we eten?

Producten die goed verpakt en netjes afgesloten zijn. Het spreekt voor zich dat je best geen eten meeneemt dat rauw vlees, rauwe vis, kip of rauwe eieren bevat. Geef salmonella geen kans en ga voor onbewerkt fruit, droge koeken of brood. Een heerlijk belegde boterham is dé ultieme snack voor elke gezonde picknick!

Wat gaan we drinken?

Ook qua drank laat je melkproducten best thuis en kies je voor dranken op basis van water. Een frisse home made ice tea bijvoorbeeld? Perfect! Of een wijntje, misschien?

Tot slot…

Daarnaast is het belangrijk al je producten goed af te sluiten. Laat je etenswaren in de originele verpakking zitten of gebruik aparte doosjes die goed zijn uitgewassen.

Ga je zelf kokerellen? Let er dan op dat je je gerechten voldoende laat afkoelen alvorens je ze in de koelkast plaatst. De warmte zorgt namelijk voor condens, een feest voor bacteriën!

Ruim je picknickplek tot slot netjes op als je klaar bent. Want etensrestjes trekken insecten aan… Niet prettig voor de groep na jou!

Een gezonde picknick: wij weten raad

Je merkt het, een gezellige picknick kan perfect zonder beestjes. Als je onze tips in je achterhoofd houdt, tenminste! Kan je toch nog wat tips gebruiken? Of ben je op zoek naar heerlijke recepten voor die andere mooie lente- en zomeravonden?

Laat je gezonde picknick niet verpesten door insecten of andere beestjes
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100