- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Kruidige gehaktballetje met gebakken bloemkool en een heerlijke tomatensaus
Deze kruidige gehaktballetjes zitten boordevol smaak!
Wat heb je nodig?
Voor de balletjes
- 1 bosje pijpajuin gesnipperd
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 grote rode peper mild , gesnipperd
- 2 tenen look fijngesnipperd
- peterselie 4 takjes , fijngesnipperd
- 4 takjes munt, verwijder de takjes
- 1el worcestersaus
- wokkruiden
- 400 gram americain
- 400 gram kalfsgfehakt
- 4 el rode pesto (optioneel)
- 1ei
Voor de tomatensaus
- 1kilo prunnellatomaten
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 360gr cherrytomatenpasata ( voeg in de winter ,als de verse tomaten minder smaak hebben, eventueel een blik Italiaanse tomaten toevoegen)
- olijfolie
- zeezout
- wokkruiden
- tellofix
- chilipoeder
Voor de bloemkool
- 1 bloemkool
- kruidenzout
- wokkruiden
- 1 cookmate (ongeveer 15gr) tellofix
- cuissana
Aan de slag!
Maak als eerste de tomatensaus.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Overgiet met olijfolie van goede kwaliteit toe en strooi er wat zeezout, fijngesneden look en italiaanse kruidenmix ( oregano, basilicum , chili etc) over.
- Roer goed om en zet gedurende 45 minuten in een oven op 180 graden. Roer om na 20 minuten
- Mix de saus fijn en kruid af met groenteboullionpoeder, wokkruidemix en wat zeezout en een snuif chilipoeder
Maak vervolgens de gehaktballetjes.
- Bak de gesnipperde pijpajuin, sjalot en rode peper glazig in olie.
- Voeg nu olijfolie, de fijngesnipperde munt, peterselie en look toe en bak nog een tweetal minuutjes mee.
- Doe de americain, het kalfsgehakt , de gebakken fijne groentjes, worcestersaus, rode pesto en het ei samen en meng goed.
- Rol balletjes, niet al te klein.
- Zet even opzij.
Bereid de bloemkool.
- Breng water aan de kook met 2 eetlepels (1cookmate) Tellofix.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in de bouillon.
- Giet af en roer er wat cuissana of een andere boter door, kruid met kruidenzout en wokkruiden.
- Zet 25 minuten in een hete luchtoven op 180 graden.
Bak ondertussen de gehaktballetjes, kruid ze met wokkruiden. Verwarm de tomatensaus.
Dresseer en strooi wat fijngesnipperde peterselie over het gerecht.
Klaar!
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023