gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Kruidige gehaktballetje met gebakken bloemkool en een heerlijke tomatensaus

Deze kruidige gehaktballetjes zitten boordevol smaak!

Wat heb je nodig?

Voor de balletjes

  • 1 bosje pijpajuin gesnipperd
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 grote rode peper mild , gesnipperd
  • 2 tenen look fijngesnipperd
  • peterselie 4 takjes , fijngesnipperd
  • 4 takjes munt, verwijder de takjes
  • 1el  worcestersaus
  • wokkruiden
  • 400 gram americain
  • 400 gram kalfsgfehakt
  • 4 el rode pesto (optioneel)
  • 1ei

Voor de tomatensaus

  • 1kilo prunnellatomaten
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 360gr cherrytomatenpasata ( voeg in de winter ,als de verse tomaten minder smaak hebben,  eventueel een blik Italiaanse tomaten toevoegen)
  • olijfolie
  • zeezout
  • wokkruiden
  • tellofix
  • chilipoeder

Voor de bloemkool

 

Aan de slag!

Maak als eerste de tomatensaus.

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Overgiet met olijfolie van goede kwaliteit toe en strooi er wat zeezout, fijngesneden look en italiaanse kruidenmix ( oregano, basilicum , chili etc) over.
  • Roer goed om en zet gedurende 45 minuten in een oven op 180 graden. Roer om na 20 minuten
  • Mix de saus fijn en kruid af met groenteboullionpoeder,  wokkruidemix en wat zeezout en een snuif chilipoeder

Maak vervolgens de gehaktballetjes.

  • Bak de gesnipperde pijpajuin, sjalot en rode peper glazig in olie.
  • Voeg nu olijfolie, de fijngesnipperde munt, peterselie en look toe en bak nog een tweetal minuutjes mee.
  • Doe de americain, het kalfsgehakt , de gebakken fijne groentjes, worcestersaus, rode pesto en het ei samen en meng goed.
  • Rol balletjes, niet al te klein.
  • Zet even opzij.

Bereid de bloemkool.

  • Breng water aan de kook met 2 eetlepels (1cookmate) Tellofix.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in de bouillon.
  • Giet af en roer er wat cuissana of een andere boter door, kruid met kruidenzout en wokkruiden.
  • Zet 25 minuten in een hete luchtoven op 180 graden.

Bak ondertussen de gehaktballetjes, kruid ze met wokkruiden. Verwarm de tomatensaus.

Dresseer en strooi wat fijngesnipperde peterselie over het gerecht.

Klaar!

Kruidige gehaktballetje met gebakken bloemkool en een heerlijke tomatensaus

Dit heb je hiervoor nodig

Kruidenzout

 6,00

Tellofix Gold

 1,50 75,00

Wokkruiden

 6,00

Cacaoboter in poeder

 6,00 30,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100