Kruidige aardappelkroketten

Heerlijke, kruidige aardappelkroketten, wie lust ze niet? Met dit recept maak je ze helemaal zelf!

Dit heb je nodig voor de kruidige aardappelkroketten

  • Aardappelen
  • 4 eieren
  • Peper & zout
  • Fritfix
  • Een spuitzak
  • Paneermeel
  • Bloem

Aan de slag!

  • Kook de aardappelen gaar en giet het water af
  • Laat de aardappelen goed uitdampen tot ze droog zijn en pureer deze zeer fijn. voeg enkel een eigeel toe en kruid de puree reeds met Fritfix.
  • Zorg ervoor dat de puree redelijk vast is, om te voorkomen dat de kroketten zullen openbarsten.
  • Laat de aardappelpuree enkele uurtjes afkoelen.
  • Neem een spuitzak, knip de top af tot een opening van ca. 3 cm, en vul deze met de aardappelpuree.
  • Spuit de puree in een vloeiende beweging op een ingebloemd werkblad zodat je een gelijkmatige dikte bekomt, en snijd de kroketten op maat.
  • Bepoeder de kroketten met een beetje bloem.
  • Klop enkele eiwitten los met een vork, en wentel de kroketten één voor één er door.
  • Maak een kruidig mengsel van paneermeel met Fritfix, en rol de kroketten er grondig door. Let er op dat de kroketten volledig zijn omwenteld in het paneermeel.
  • Bak de kruidige aardappelkroketten goudbruin af in frituurolie van 180°C.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019