gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Konijn met pruimen

Zin in konijn met pruimen? Deze variant met peperkoek moet je zeker eens proberen!

“De dagen worden korter en de avonden wat kouder. Dan kriebelt het bij mij weer om een overheerlijke stoofpot klaar te maken zoals deze konijn met pruimen. Probeer mijn variant met peperkoek eens uit. De saus is echt zo lekker; je combineert zo het zoete van de pruimen met het hartige van de gourmetsaus. Ook heb ik hier gekozen voor parkkonijn. Deze dieren werden gehouden in een diervriendelijke huisvesting en daar betaal ik graag een centje meer voor.”

Dit heb je nodig voor konijn met pruimen (voor 4 pers.)

  • 4 konijnenbouten
  • 3 dikke uien
  • 1 dikke wortel
  • 300g gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 Rodenbachs
  • 150 ml water
  • 1 el mosterd
  • 80 g peperkoek
  • Bouquet garni
  • 1 maatschepje (+-20g) (+- 20g)  rundsbouillon
  • 100 ml water + 3 maatschepjes (+- 60g) gourmetsaus
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • 700g prinsessenbonen
  • 2 uien
  • saffloerolie
  • Klontje boter
  • Peper
  • 1 afgestreken el rundsbouillon
  • 800g geschilde aardappelen
  • Grillfix

Aan de slag!

  • Konijn met pruimen starten we natuurlijk met het konijn. Smelt wat boter in een stoofpot en kleur de bouten bruin. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pot en leg opzij.
  • Snijd de uien in halve ringen en de wortel in blokjes. Doe deze in dezelfde stoofpot en stoof aan. Bestrooi met de rundsbouillon en de peper. Leg er de bouten terug bovenop. Voeg de pruimen toe en overgiet met de Rodenbach en het water. Doe er ook de mosterd en de bouquet garni bij. Verkruimel de peperkoek in de stoofpot.
  • Laat anderhalf uur op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Meng 100ml water met 3 maatschepjes (+-60g) gourmetsaus en giet dit erbij. Laat nog een 5 tal minuutjes mee pruttelen.
  • Kook of stoom de boontjes beetgaar.
  • Versnipper de uitjes en stoof ze zacht in saffloerolie en een beetje boter voor de smaak. Doe de boontjes erbij en kruid ze met peper en rundsbouillon.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg hier de rauwe, geschilde aardappelen op. Overgiet met wat saffloerolie en kruid met grillfix.
  • Zet ze in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ze ongeveer 35 min goudbruin bakken. (Afhankelijk van de grootte van de aardappelen)
  • Alles klaar? Neem er een leuk bord bij en dresseer alles mooi. En hé, laat het smaken!
Konijn met pruimen

Dit heb je hiervoor nodig

Saffloerolie 750ml

 8,00

Rundsbouillon

 1,50 13,50

Grillmix

 6,00

Gourmet saus

 9,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100