gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Knolselder met schelvis en een lauwe vinaigrette

Nog nooit een gerecht uit mijn keuken gemaakt? Laat dit dan het eerste zijn!

“Er zijn zo van die Sublimix-receptjes waarvan ik vind dat ze boven de rest uitsteken. Moest je nog geen enkel van mijn gerechten uitgeprobeerd hebben, begin dan zeker met dit voorgerechtje. Deze knolselder met schelvis is echt zo ontzettend lekker dat ik er verder geen woorden aan vuil kan maken. Just cook it and enjoy!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 1 kg knolselder in stukken gesneden
  • 1 CM kippenbouillon
  • Melk
  • Water
  • Bouquet garni
  • 35 g boter
  • Peper
  • Grof zout
  • Nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • 600 g schelvis
  • Klontje boter
  • 250 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 50 g water
  • Bouquet garni met extra rozemarijn
  • 50 g sjalot
  • 60 g wortel
  • 60 g selder
  • 1 teentje look
  • 60 g courgette
  • 3 tomaten
  • 1 chilipeper
  • 2 el kappertjes
  • 1 CM sherryazijn
  • 1 kl kruidenzout
  • 2 kl salade dressing classic
  • Verse basilicum
  • Verse dragon
  • Verse bieslook

Aan de slag!

  • Kook de knolselder zacht in half melk/half water met de kippenbouillon en de bouquet garni. Giet de selder af, verwijder het kruidentuiltje en mix met de boter, peper, nootmuskaat en zout.
  • Doe de olijfolie in een pannetje.
  • Snijd alle groentjes in zeer fijne brunoise.
  • Emondeer de tomaten en snijd in fijne blokjes.
  • Kneus het teentje look.
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Verwarm de olijfolie en doe er de sjalot, wortel, selder, look, kappertjes, chilipeper, azijn, kruidenzout, salade dressing classic, bouquet garni, water en het teentje look bij.
  • Laat kort op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg er net voor het serveren de verse kruiden, courgette- en tomatenblokjes aan toe.
  • Haal er op het laatste moment het teentje look en de bouquet garni uit.
  • Bak de schelvis in boter en kruid met peper en grof zout.
  • Dresseer het bordje door de knolseldercrème in het midden te leggen, de vis erbovenop en de dressing er rond gesprenkeld.
Knolselder met schelvis en een lauwe vinaigrette

Dit heb je hiervoor nodig

Kruidenzout

 6,00

Salad Dressing Classic

 7,00

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100