gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Klassieke spaghetti

Deze spaghettisaus maakte mijn mama vroeger ook ongeveer. Bij ons thuis was spaghettisaus eerder een tomaten-groentesaus en deze traditie heb ik altijd vrolijk verder gezet. Dit zal ook een beetje één van de eerste gerechtjes zijn die ik als puber leerde maken want zeg nu zelf…buiten de frietjes op vrijdag was “spaghetti” toch één van de culinaire hoogtepunten uit mijn kindertijd. Vind het dan ook amusant dat dat bij mijn zoontje ook zo is. Spaghetti is party-time!

Wat heb je nodig voor klassieke spaghetti?

  • 350 grof gesneden ui
  • 4 teentjes look (versnipperd)
  • 1 rode chilipeper (fijngehakt)
  • scheut Olio olijfolie
  • 150 g wortelblokjes
  • 75 g selder (stukjes)
  • 450 g aubergineblokjes
  • 500 g rode paprikablokjes
  • 250 g champignons (in vieren)
  • 1 maatschepje (+-20g) rundsbouillon
  • 1 el srirachasaus (als het een beetje pittig mag zijn)
  • 1 maatschepje (+-20g) Ibizakruiden
  • 2 el grof gehakte olijven
  • 1,4 kg passata
  • 3 dikke tomaten (grof gehakt)
  • 2 maatschepjes (+-40g) bolognesemix
  • 1 kg gemengd gehakt
  • Grillfix
  • pasta naar keuze of courgetti
  • gemalen kaas

Aan de slag!

  • Stoof de groenten aan in olijfolie en in bovenstaande volgorde.
  • Kruid ze met rundsbouillon, srirachasaus en Ibizakruiden.
  • Voeg de olijven, passata en tomaten toe.
  • Bak het gehakt en kruid het met grillfix. Doe het vlees bij de saus.
  • Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
  • Werk af met bolognesemix en laat nog vijf minuten meekoken.
  • Serveer met pasta of courgetti en bestrooi met gemalen kaas.
Klassieke spaghetti

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Rundsbouillon

 1,50 13,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100