gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Kippenstoofpot met aubergine en miso

In deze stoofpot gebruik ik miso. Dit is een Japanse smaakmaker en een echte umami explosie. Het is een gefermenteerd mengsel van sojabonen, rijst of gerst, zout en koji (schimmel). Ondertussen kan je miso in de meeste warenhuizen krijgen. Hier gebruik ik deze pasta in een kippenstoofpot met aubergines. Je zou hierbij rijst kunnen serveren maar ook met aardappelen uit de oven is dit gerecht super lekker!

Wat heb je nodig voor Kippenstoofpot met aubergine en miso:

Aan de slag!

  • Laat een scheut saffloerolie heet worden in een stoofpot en bak de kip hierin aan. Kruid deze met peper en zout.
  • Snijd de sjalot in dikke ringen, versnipper de look en snijd de wortelen en aubergines in blokjes.
  • Haal de kip uit de pot en stoof hier nu de groenten in aan. Voeg ook de champignons toe en kruid met kippenbouillon.
  • Voeg het potje gevogeltefond toe en vul dit nog eens met de helft water. Doe dit ook bij in de pot samen met de miso.
  • Leg de kip terug op de groenten en giet er zeker het braadvocht bij.
  • Laat dit op een heel zacht vuurtje pruttelen gedurende 75 minuten.
  • Snijd de lenteui in ringetjes en laat deze nog een extra kwartiertje meekoken.
  • Meng nu de lichte braadsaus met een klein bodempje water en laat dit nog vijf minuutjes meekoken zodat de stoofpot een mooie binding krijgt.
  • Werk af met nog een extra draai peper en fijngehakte peterselie.
Kippenstoofpot met aubergine en miso

Dit heb je hiervoor nodig

Blanke gevogeltefond

 5,50 27,50

Lichte braadsaus

 1,80 9,00

Saffloerolie 750ml

 8,00

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100