10 november 2018 /

Kip-curry salade

“Als je aan een slager vraagt welk zijn meest verkochte boterhamsalade is zal hij zeker kip-curry zeggen. Wel dit is mijn verbeterde versie. Geen bewaarmiddelen of kleurstoffen. En zoveel lekkerder! Ik doe deze tussen de boterhammen van mijn zoontje en voor mezelf bij een salade als lunch. Enjoy!”

Kip-curry salade: dit heb je nodig

  • 2 eidooiers
  • 1 afgestreken el mosterd
  • 1el citroensap
  • 300ml saffloerolie
  • 1el lauw water
  • Peper
  • 1tl zout

 

  • 60g diepvrieserwtjes
  • 400g gegaard kippenvlees
  • 2el gehakte bieslook
  • 1tl kruidenzout
  • 3kl currypoeder
  • brood

Aan de slag!

  • Doe de diepvrieserwtjes in een tas en overgiet met kokend water. Zet eventjes weg.
  • Maak de mayonaise: doe de dooiers, de mosterd en het citroensap in een ronde mengkom. Maak los met een garde.
  • Voeg al kloppend en druppelsgewijs de saffloerolie toe. Wanneer je een mooie binding opmerkt mag je iets sneller gieten. En voilà, de mayonaise is klaar. Om deze iets smeuïger en witter te maken klop je er wat lauw water onder. Kruid af met peper en zout.
  • Geen kip-curry salade zonder kip! Pluk de kip draadvormig. Meestal koop ik een gebraden kip op de markt en gebruik dit vlees.
  • Doe er een 200g van de verse mayonaise bij.
  • Voeg er de currypoeder, kruidenzout, en bieslook aan toe en roer onder elkaar. Giet de erwtjes af en doe deze bij de kip-curry.
  • Smeer op een boterham of serveer bij een salade voor de lunch.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019