- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Kalkoengebraad met wortelen en krieltjes
Inleiding kalkoengebraad met wortelen en krieltjes
Deze schotel doet me denken aan het zondags eten uit mijn kindertijd. Niet te veel tralala maar een goed stukske vlees, groenten, patatjes en véééél saus. Dit recept vergt weinig kunde en voorbereiding. Toch is het een allemansvriend en zal er voor ’t laatste stukske gevochten worden.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
- 1 kg kalkoengebraad
- fritfix
- klontje boter
- 1 kg wortelen (in verschillende kleuren)
- 600 g krielaardappeltjes
- enkele takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- olijfolie
- grof zout
- peper
- 400 ml water + 4 cookmates lichte braadsaus
Aan de slag!
Bereiding
- Wrijf het gebraad in met fritfix en bak de verschillende zijden kort aan in bruisende boter. Leg het vlees in een ovenschotel en laat 50 minuten verder garen in een oven van 160°. (dit kan iets meer of minder zijn afhankelijk van de dikte van het stuk, controleer dit even voor het serveren)
- Schil de wortelen en snijd ze in dikke schijven. Was de krieltjes en snijd de iets dikkere een keer in de helft. Leg alles tezamen op een bakplaat en kruid met grof zout en peper. Leg de takjes tijm en rozemarijn tussen de groenten en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Deze schotel mag 40 minuten in een oven van 180°
- Laat het water met de lichte braadsaus opkoken en kruid de saus met wat extra grove peper.
- Snijd het vlees en leg het samen met de groenten op een schotel. Doe het vrijgekomen braadvocht van het gebraad bij de saus en serveer.
- Indien je maar één oven ter beschikking hebt zet je de twee bakplaten in dezelfde oven op 180°. Dan laat je het vlees maar 40 minuten bakken, net zoals de groenten. (zet het vlees onderaan)
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023