gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Kalfsfricassee met bospaddenstoelen en preipuree

Alleen maar blije gezichten aan tafel met dit heerlije kalfsfricassee recept.

Zitten er nog mensen met hun handen in het haar voor het bedenken een kerstmenu? Dit overheerlijke kalfsfricassee recept maak je de dag van tevoren klaar en zal alleen maar voor blije gezichten aan tafel zorgen. De combinatie met bospaddenstoelen maakt ‘m al meteen een stukje feestelijker. Zeker een aanrader!

 

Wat heb je nodig voor dit kalfsfricassee recept?

Ingrediënten voor de fricassee

  • 750 g kalfsfricassee
  • 250 g gehaktballetjes
  • Boter
  • Peper
  • Grof zout
  • 1 dikke ui
  • 1 teen look
  • 1 wortel
  • 2 stengels prei
  • 1 el rundsbouillon
  • Bouquet garni (tijm, peterseliestengels, laurier, salie, rozemarijn)
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml water
  • 350 g gemengde paddenstoelen (in grove stukken gesneden)
  • 100 ml room
  • 2,5 cookmate lichte braadsaus

Ingrediënten voor de puree 

  • 2 dikke stengels prei (enkel het witte gedeelte)
  • 1 kl groentebouillon
  • Peper
  • Klontje boter
  • 1 kg geschilde, bloemige aardappelen
  • 150 ml melk
  • 1 el groentebouillon
  • Nootmuskaat
  • Klontje boter
  • 1 eigeel

Hoe ga je aan de slag?

Fricassee

  • Korst het kalfsvlees aan in een stoofpot met een klontje boter. Kruid het vlees met peper en grof zout. Haal het vlees uit de pan en houd opzij.
  • Snijd alle groenten in niet al te grote blokjes en stoof deze aan in dezelfde pot als het vlees. Voeg eventueel nog een klein klontje boter toe. Kruid ze met peper en rundsbouillon.
  • Giet de witte wijn bij de groentjes en laat even meekoken. Voeg nu het vlees terug toe en de bouquet garni. Overgiet met het water. Laat 75 minuten op een zeer zacht vuurtje pruttelen.
  • Voeg nu de paddenstoelen en de gehaktballetjes toe. Laat deze zo’n 15 minuten meekoken. Meng de room met de lichte braadsaus. Roer deze mengeling onder de stoofpot en laat nog 5 minuten meepruttelen. Werk af met een flinke draai peper.

Puree

  • Kook of stoom de aardappelen gaar. Stoof ondertussen de prei zacht in wat boter en kruid met groentebouillon en peper. Verwarm de melk met groentebouillon, peper, nootmuskaat en boter. Schep hierbij de aardappelen, eigeel en prei en stamp tot een puree.

Smakelijk!

Kalfsfricassee met bospaddenstoelen en preipuree

Dit heb je hiervoor nodig

Lichte braadsaus

 1,80 9,00

Groentebouillon

 1,50 75,00

Rundsbouillon

 1,50 76,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100