- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Jamaican chicken curry with rice and peas
Wat heb je nodig voor Jamaican chicken curry with rice and peas:
- 1,5 kg kippendijfilet
- 2 uien
- 3 tenen look
- saffloerolie
- 1 el tijmblaadjes
- 1 el allspice (ook wel piment)
- 3 el currypoeder
- 1 el zwarte peper
- ½ el zout
- 2 wortelen
- bussel lenteuitjes
- 1 el caribbean spice (zit niet in het origineel recept maar past er wel perfect bij)
- 1 kl uienpoeder
- 1 kl gemberpoeder
- 1 habanero peper
- kippenbouillon
- 300 g aardappelen (bloemig)
Aan de slag!
- Snijd de kippendijen in twee en doe ze in een kom. Snijd de uien grof en versnipper de look. Doe deze samen met de tijm, all spice, 2 el currypoeder, zwarte peper,zout en 3 el saffloerolie bij de kip. Zet goed onder elkaar en laat een nachtje marineren.
- Haal nu de uien wat van de kip en houd deze apart.
- Zet een stoofpot op het vuur met een flinke scheut saffloerolie. Laat hierin 1 el currypoeder, caribbean spice, uienpoeder en gemberpoeder aanbakken. Voeg de uien toe en de wortelen die je een dikke plakken gesneden hebt. Voeg daarna de kip toe en laat even meebakken. Giet er dan water over zodat de kip half onder staat. Leg de peper er in zijn geheel bij zonder hem stuk te maken. Laat een uurtje pruttelen op een zacht vuurtje. Proef af en toe eens van de saus. Als je deze pikant genoeg vindt haal je de peper eruit.
- Snijd de aardappelen in grotere stukken en doe ze bij de curry. (zij gaan voor binding zorgen) Laat ze nog 20 minuutjes meekoken. Kruid af met kippenbouillon.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023