- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Jagerstoofpotje met boerenstoemp
Hét recept voor een heerlijk jagerstoofpotje. Een winterse, hartverwarmende maaltijd die iedereen lekker vindt.
Dit heb je nodig voor dit jagerstoofpotje
- 500g rundsstoofvlees
- 25cl rode wijn
- 1 dikke ui, 1 wortel
- Bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
- 500g champignons
- 2 eetlepels tarwebloem
- Sublimix rundsbouillon 25cl
- Sublimix saffloerolie of Cuissana
- Sublimix jagersaus
Voor de stoemp
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 stoofprei
- 500g bloemige aardappelen
- Sublimix groentebouillon
- Peper en muskaat
- Boter, melk, ei
Hoe te bereiden?
Stoofvlees
- Neem een grote ketel en bak het vlees langs alle kanten bruin in wat Sublimix saffloerolie of Cuissana.
- Snijd de ui en wortel erbij en laat aanstoven.
- Bestrooi het geheel met 2 eetlepels tarwebloem, roer goed onder elkaar en laat even meebakken.
- Overgiet het stoofsel met de wijn en de vleesbouillon, en voeg het bouquet garni toe.
- Laat het vlees op een laag vuurtje pruttelen tot het mals is.
- Als er te weinig saus is, voeg dan wat bouillon toe.
- Bak ondertussen de champignons in een aparte pan, en voeg deze toe aan de saus als het vlees bijna gaar is.
- Als het vlees mals is, verwijder dan het bouquet garni, en bind het geheel met enkele eetlepels Sublimix jagersaus poeder. Laat het geheel nog even doorkoken.
Boerenstoemp
- Kook de aardappelen gaar.
- Snijd de groenten in kleine stukjes en stoof alles aan in een aparte pan. Let op dat de groentjes niet té gaar worden.
- Pureer de aardappelen, voeg nog een eitje, wat melk en een beetje boter toe.
- Kruid de puree met 2 koffielepeltjes Sublimix groentebouillon, peper en muskaat.
- Voeg de groentjes toe aan de puree en dien het jagerstoofpotje op.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023