Jagerstoofpotje met boerenstoemp

Hét recept voor een heerlijk jagerstoofpotje. Een winterse, hartverwarmende maaltijd die iedereen lekker vindt.

Dit heb je nodig voor dit jagerstoofpotje

Voor de stoemp

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stoofprei
  • 500g bloemige aardappelen
  • Sublimix groentebouillon
  • Peper en muskaat
  • Boter, melk, ei

Hoe te bereiden?

Stoofvlees

  • Neem een grote ketel en bak het vlees langs alle kanten bruin in wat Sublimix saffloerolie of Cuissana.
  • Snijd de ui en wortel erbij en laat aanstoven.
  • Bestrooi het geheel met 2 eetlepels tarwebloem, roer goed onder elkaar en laat even meebakken.
  • Overgiet het stoofsel met de wijn en de vleesbouillon, en voeg het bouquet garni toe.
  • Laat het vlees op een laag vuurtje pruttelen tot het mals is.
  • Als er te weinig saus is, voeg dan wat bouillon toe.
  • Bak ondertussen de champignons in een aparte pan, en voeg deze toe aan de saus als het vlees bijna gaar is.
  • Als het vlees mals is, verwijder dan het bouquet garni, en bind het geheel met enkele eetlepels Sublimix jagersaus poeder. Laat het geheel nog even doorkoken.

Boerenstoemp

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Snijd de groenten in kleine stukjes en stoof alles aan in een aparte pan. Let op dat de groentjes niet té gaar worden.
  • Pureer de aardappelen, voeg nog een eitje, wat melk en een beetje boter toe.
  • Kruid de puree met 2 koffielepeltjes Sublimix groentebouillon, peper en muskaat.
  • Voeg de groentjes toe aan de puree en dien het jagerstoofpotje op.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019