gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Indiase boterkip

Indiase boterkip of “butter chicken”, is een iconisch gerecht dat zijn oorsprong vindt in de rijke culinaire traditie van India. Dit romig en smaakvol gerecht combineert malse stukken kip met een rijke tomaten-botersaus doordrenkt met aromatische specerijen zoals garam masala, kurkuma en komijn. Het wordt vaak geserveerd met naan of rijst waardoor het een perfecte maaltijd vormt die zowel troostend als luxueus is. En als ik op een dag zoals vandaag naar buiten kijk kunnen we wel wat troost en warmte gebruiken nietwaar?! Dus bij deze…doe uw sloefkes aan, zet de kachel op de hoogste stand en rep je naar de keuken zodat ook jij gezelligheid op tafel kan toveren vanavond.

Wat heb je nodig:

    • 1,3 kg kipdijfilets
    • 1 el garam masala
    • 1 el kurkuma
    • 1 el komijn
    • 1 el paprika
    • 1 kl zout
    • snuf cayennepeper
    • sap van een halve citroen
    • 350 g Griekse yoghurt
    • 80 g geraspte gember
    • 5 tenen geperste look
    • 70 g boter
    • 2 dikke uien
    • 1 rode chilipeper
    • 800 g tomatenblokjes uit blik
    • 1 el kippenbouillon
    • peper
    • 100 ml room
    • saffloerolie
    • grof gehakte cashewnoten
    • koriander

Aan de slag!

  • Snijd de kip in grote stukken en doe ze in een kom. Doe er alle ingrediënten bij tot en met de look. Laat minstens 2 uur marineren.
  • Zet een stoofpot op het vuur en smelt de boter. Versnipper de ui en laat deze goed karamelliseren en zacht stoven. Versnipper de chilipeper en stoof mee aan.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
  • Voeg de kippenbouillon, peper en room toe. Ga er even met de staafmixer door en mix tot een grove saus.
  • Zet een anti-kleefpan op het vuur met een goeie scheut saffloerolie. Deze olie mag heel de pan bedekken. Als de olie heet is bak je de gemarineerde kip. Dit doe je best in twee of drie keer.
  • Haal de kip eruit en doe ze bij de saus. Voeg indien nodig nog wat extra olie om de volgende lading te bakken.
  • Roer de kip door de saus en laat nog 45 minuten zachtjes verder garen.
  • Werk af met cashewnoten en wat koriander voor de liefhebbers.
  • Serveer met naanbrood of rijst.
featuredimage

Dit heb je hiervoor nodig

Saffloerolie 750ml

 8,00

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100