gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Humus met zoete aardappel

Vandaag is het terrasjesweer maar buiten een aperitiefje hoort daar toch ook een lekker hapje bij, niet waar? Deze dip maak je super snel klaar zodat je nog snel jouw favoriete zonnebril kan gaan zoeken om je daarna in ‘t zonnetje te placeren.

Wat heb je nodig voor Humus met zoete aardappel:

    • 2 blikken kikkererwten (2x265g uitgelekt en gespoeld)
    • 2 zoete aardappelen (geschild en in stukken ca 400g)
    • 3 tenen look
    • groentebouillon
    • 1 el wokkruiden
    • 1 kl komijnpoeder
    • 1 el tahini
    • olijfolie
    • 1 à 2 el sriracha
    • 2 el citroensap
    • peterselie
    • sesamzaadjes

Aan de slag!

    • Doe de kikkererwten, zoete aardappel, look en een flinke schep groentebouillon in een kookpotje met water en breng aan de kook. Laat een kwartiertje pruttelen.
    • Giet af en doe alles in een blender samen met de wokkruiden, komijn, tahini, 1 maatschepje (+-20g) olijfolie, sriracha en citroensap. Mix de hummus glad.
    • Werk af met fijngehakte peterselie, sesamzaadjes en wat extra olijfolie.
Humus met zoete aardappel

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50

Groentebouillon

 1,50 75,00

Wokkruiden

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100