gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Hertenkalf met bospaddenstoelenpuree

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kg geschilde, bloemige aardappelen
  • 750 g gemengde paddenstoelen
  • 1 el rundsbouillon
  • 2 tenen look (fijngesnipperd)
  • 300 ml melk
  • 40 g bospaddenstoelensoep
  • boter
  • peper
  • nootmuskaat
  • handvol fijngesnipperde bladpeterselie
  • 800 g hertenkalf
  • 500 g spruitjes
  • 200 g sluimerwten
  • groentebouillon
  • 2 sjalotjes
  • 4 el balsamico azijn
  • potje rundsfond (240ml)
  • 120 g gekookte rode biet
  • 40 g bruine saus
  • 1 el honing
  • 1 kl rundsbouillon
  • sap van 1/2 limoen

Zo maak je het:

Kook of stoom de aardappelen gaar.

Bak de paddenstoelen samen met de look en kruid ze met rundsbouillon en peper.

Verwarm de melk in een kookpot en roer hieronder de bospaddenstoelensoep en een klontje boter. Voeg de aardappelen toe en plet tot een smeuïge puree.

Kruid de puree met groentebouillon, peper, nootmuskaat en peterselie. Roer de paddenstoelen onder de puree.

Kook de groenten afzonder beetgaar in water met een schepje groentebouillon. Blancheer ze onder koud water zodat ze de groene kleur behouden.

Net voor het serveren stoof je ze terug even aan in boter en kruid je ze met wat extra peper en zout.

Kruid het vlees met peper en zout. Korst het aan in bruisende boter en leg het vlees daarna in een ovenschotel. Zet het nog een 10 à 15 minuten in een oven van 160°C. Dit is afhankelijk van de dikte van het stuk. Indien je een kerntemperatuurmeter gebruikt haal je het op 52°C uit de oven en laat het even rusten.

Snijd de sjalotjes in ringen en stoof ze aan in een klontje boter. Blus met de balsamicoazijn en laat tot de helft inkoken.

Doe de rode biet in een cutter en doe er een beetje van de rundsfond bij. Mix tot een gladde massa. Giet deze crème en de rest van de fond bij de sjalotjes. Neem een 120 ml water en meng dit met de bruine saus. Giet dit bij de rest en laat even koken voor de binding.

Werk af met honing, rundsbouillon, limoensap en wat peper.

Sublimix-SC-Kerstpakket-Recept-1200x1200-HG

Dit heb je hiervoor nodig

Bruine rundsfond

 5,50

Groentebouillon

 1,50 75,00

Rundsbouillon

 1,50 13,50

Bospaddenstoelensoep

 8,00

Bruine saus

 9,00 12,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100