gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Hapje van komkommer, makreel en vadouvan

Wat heb je nodig voor Hapje van komkommer, makreel en vadouvan:

  • 6 minikomkommers
  • 2 kl salad dressing classic
  • 100 g zure room
  • 1 tl kruidenzout
  • peper
  • 1 kl vadouvan als je dit niet vindt kan je ook currypoeder gebruiken
  • 50 g gerookte makreel in stukjes getrokken
  • 1 kleine rode ui
  • rode wijnazijn
  • snufje suiker
  • bicky uitjes

Aan de slag!

  • Schil de ui en snijd hem in halve ringen. Doe ze in een plastic doosje. Bestrooi met een snufje zout en suiker en besprenkel met wat rode wijnazijn. Zet er een deksel op en schud ze goed door elkaar. Laat nu een uurtje pekelen. Schud af en toe.
  • Snijd de komkommertjes in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Doe de helften in een plastiek doosje en bestrooi met salad dressing classic. Doe er een deksel op en schud goed met het potje zodat de poeder zich goed verspreidt. Laat een uurtje marineren.
  • Meng de zure room met het kruidenzout, wat peper en vadouvan.
  • Haal de komkommers uit het potje en dep ze goed droog op wat keukenpapier.
  • Vul ze met de zure room en leg er wat pluksels gerookte makreel op.
  • Snijd de uien in kleine stukjes en verdeel ze over de hapjes.
  • Werk af met wat bicky uitjes.
image2-1[1]

Dit heb je hiervoor nodig

Kruidenzout

 6,00

Salad Dressing Classic

 7,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100