gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Groene couscoussalade met een kruidige kick

Een geslaagde barbecue? Deze groene couscoussalade moet je proberen!

Ingrediënten groene couscoussalade (4 personen)

  • 200g couscous
  • 250ml water
  • 1/2 maatschepje (20g) Sublimix groentebouillon
  • 350g groene asperges
  • Olijfolie
  • Grof zout
  • 1 ui
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl Sublimix kruidenzout
  • Sublimix saffloerolie
  • 120ml olijfolie
  • 20g bladpeterselie
  • 15g koriander
  • 2el gehakte dragon
  • 2el gehakte dille
  • 2el gehakte munt
  • 1el Sublimix salad dressing classic
  • 1/3 komkommer
  • Groene peper
  • 3 lente-uitjes
  • 50g zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 Granny smith appel
  • Handvol pistachenoten
  • Handvol rucola

Aan de slag

Eerst de couscous…

  • Kook het water en doe er de groentebouillon bij.
  • Doe de couscous in een mengkom.
  • Overgiet met de bouillon.
  • Dek af met vershoudfolie en zet minstens tien minuten weg.Tijd voor het brood.
  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Trek het brood in grove stukken en leg het op een bakplaat.
  • Overgiet rijkelijk met olijfolie.
  • Zet een tiental minuten in de hete oven tot ze mooi krokant zijn.
  • Haal de plaat uit de oven en kruid met een beetje grof zout.

Op naar de groenten

  • Schil het onderste stuk van de asperges.
  • Snijd het harde deel weg.
  • Stoom of kook de asperges beetgaar.
  • Spoel ze af onder koud water om het gaarproces stop te zetten.
  • Leg ze op een bord en besprenkel met olijfolie en grof zout.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Stoof bruin in wat saffloerolie.
  • Kruid deze met komijnpoeder en kruidenzout.

Bereid de kruidensaus

  • Doe olijfolie in een mengbeker.
  • Voeg alle verse kruiden toe.
  • Voeg 1el salad dressing classic toe (puur, zonder water).
  • Mix fijn met de staafmixer.

Je groene couscoussalade is bijna klaar…

  • Snijd de komkommer, zonder de zaadlijsten, in fijne brunoise.
  • Snijd de groene peper in fijne ringetjes.
  • Hak de lente-uitjes, appel en zongedroogde tomaatjes.
  • Maak de couscous los met een vork.
  • Doe hier de kruidensaus en garnituur bij.
  • Meng alles tot een salade en doe dit in een mooie schaal.
  • Werk af met de asperges, rucola, ui en pistachenoten.
  • Je groene couscoussalade is helemaal klaar – smakelijk!
Groene couscoussalade met een kruidige kick

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100